Olguţa Vasilescu: Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor. E o nebunie, un haos în sistem!

Guvernul trebuie să promoveze o nouă lege a pensiilor, "nu este normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011", a anunţat ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Sistemul de pensii este cuprins de haos, sunt necesare schimbări fundamentale, iar Guvernul Tudose îşi va asuma un astfel de rol, a fost mesajul transmis, la România TV, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem... după această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos... asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii. Avem de gând ca în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituţiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective", a declarat Olguţa Vasilescu, citată de Digi24.

Ministrul Muncii susţine că încă nu s-a luat în calcul creşterea vârstei de pensionare şi nici egalizarea acestui plafon între femei şi bărbaţi, acestea nefiind cuprinse în noua lege a pensiilor, însă aceste lucruri s-ar putea schimba în viitor.

"Ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar are aplicativitate începând cu anul 2030. Până în 2030, ar trebui să facem ca şi stat aceste corecţii. Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecţii din cauză că noi nu avem speranţa de viaţă nici ca în Olanda, nici ca în Franţa", a precizat ministrul Muncii.