Olguţa Vasilescu: Sunt şanse "foarte mari" ca PSD să piardă guvernarea în urma războiului din partid

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat după scrisoarea privind demisia liderului PSD Liviu Dragnea, semnată de colegii săi de partid Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Sunt şanse foarte mari ca PSD să piardă guvernarea în urma războiului din partid, a avertizat miercuri seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Aşteptăm CEx-ul ca să putem avea o discuţie în cadrul unei structuri de partid pentru că sigur că nu este în regulă să ne trimitem epistole prin presă - suntem totuşi cel mai mare partid din Europa, dacă este să ne raportăm la scorul electoral şi, categoric, cel mai mare din România şi nu cred că trebuie să ne scoatem rufele murdare la geam. Soluţia găsită de CEx, din punctul meu de vedere, trebuie să fie una echilibrată, pentru că suntem într-o poziţie în care nu se admit greşeli, suntem după aproape doi ani de guvernare bună, cu o cea mai mare creştere economică din Europa, am adus creşteri semnificative în buzunarul populaţiei şi am trecut prin perioade prin care nu cred că a mai trecut vreo altă guvernare a contestării în ciuda rezultatelor bune pe care ar trebui să le recunoască inclusiv adversarii. Ca să rezum, nu sunt de acord cu scrisori trimise prin presă, ci cu discuţii aşezate în interiorul partidului, pentru că nu ne fac bine deloc şi nu asta aşteaptă cetăţenii de la noi", a declarat Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a subliniat că PSD are multe proiecte de continuat, "să ducem la capăt legi importante care sunt aşteptate de noi, iar din Cex trebui să ieşim cu o soluţie care să fie larg agreată."

"Eu cred că niciunul dintre noi nu este perfect, toţi avem lipsuri şi toţi avem merite, dar Partidul este clar că nu trebuie să fie divizat. Am văzut şi eu scrisoarea, de fapt am citit-o astăzi în diagonală cât am apucat printre picături şi am văzut că meritele guvernării se rezumă doar la Ministerul Muncii, deşi sunt multe rezultate importante şi la alte Ministere care trebuiau să fie menţionate. Dar ce m-a deranjat este fraza că s-a deschis război cu Statul Paralel, bine, ei dau instituţiile din statul paralel, partide politice, de opoziţie, societate cilvilă şi aşa mai departe, şi cred că toţi ne-am asumat să terminăm cu abuzurile, cei care nu au trecut prin ce am trecut eu nici nu prea au să înţeleagă acest lucru, pentru că nici eu nu am crezut că te poţi trezi cu cătuşe la mână nevinovat până nu mi s-a întâmplat şi nu le doresc nici măcar duşmanilor mei acest lucru", a afirmat Olguţa Vasilescu.

În opinia ministrului, membrii şi simpatizanţii PSD îşi doresc să continue această luptă contra abuzurilor, "nu să ia o pauză până ne împăcăm cu cei care ne-au abuzat şi mai vedem după".

"Şi cred de asemenea, de la cel mai mic, până la cel mai mare că trebuie să ne gândim la ce am promis şi la ce avem de făcut mai departe. Dacă nu au reuşit după un an şi jumătate de hărţuire permanentă să ne alunge de la guvernrene, nu trebuie să fărâmiţăm partidul din interior, ci să fim toţi responsabili şi să găsim cea mai bună soluţie toţi, de la cel mai mic până la cel mai mare", a subliniat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă se impune o demisie a lui Dragnea, ministrul a răspuns: "Este o decizie pe care trebuie să o ia dumnealui. Aşa cum ştiţi, demisia este un act unilateral, nu pot eu să cer demisia cuiva. Haideţi să ne gândim şi după şi cred că asta ar fi principala problemă pe care să ne-o punem."

În acelaşi timp, ministrul a avertizat că sunt şanşe "foarte mari" ca PSD să piardă puterea şi să se rupă coliţia cu ALDE în urma războiului din partid. În orice caz, "indiferent de situaţie partidul va pierde".

Deşi crede că gruparea anti-Dragnea are şanse "mici" să câştige lupta din partid, Olguţa Vasilescu nu consideră că soluţia ar fi excluderea celor trei vârfuri de lance - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. De altfel, nici nu ar vota împotriva lui Stănescu care îi este "amic" şi "unul din liderii importanţi ai partidului".

Reamintim că trei lideri marcanţi ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, scrisoare apărută azi în presă.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

În aceste condiţii, semnatarii scrisorii cer demisia lui Dragnea plus alte 18 măsuri. Detalii aici.