Olguţa Vasilescu: PSD făcuse 1 milion de locuri de muncă. Băieţii ăştia au distrus tot, au pus totul pe butuci

Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu (Screenshot)

Fostul ministru PSD al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a lansat, în platoul TVR Craiova, un atac la adresa Guvernului Orban, acuzându-i pe liberali că tot ce au făcut social-democraţii în privinţa locurilor de muncă a fost distrus de “băieţii ăştia”.

“Acum au distrus băieţii ăştia tot. Cât am făcut un milion de locuri de muncă, acum avem 850.000 de şomeri numai în ultimele luni de zile. Deci au pus pe butuci tot”, a declarat Olguţa Vasilescu, fiind întrebată despre stabilitatea locurilor de muncă în perioada epidemiei de coronavirus.

Potrivit analistului economic Alexandra Smedoiu, numărul contractelor de muncă încetate la data de 15 iulie s-a dublat faţă de cel înregistrat la 1 iunie, când statul a încetat să mai acorde ajutoare pentru plata şomajului tuturor companiilor şi s-a limitat doar la acele firme unde încă există restricţii impuse ca urmare a epidemiei de Covid.

Datele publicate recent de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că în iunie, luna în care în majoritatea statelor membre ale UE au început să fie ridicate restricţiile aplicate pentru a opri răspândirea coronavirusului “Wuhan”, rata şomajului a urcat la 7,1%, de la 7% în luna mai, în timp ce în zona euro rata şomajului a crescut la 7,8%, de la 7,7%,

În ceea ce priveşte statele membre UE, cele mai scăzute rate ale şomajului s-au înregistrat în Cehia (2,6%), Polonia (3%), Germania şi Malta (ambele cu 4,2%), Olanda (4,3%), Bulgaria (4,4%), Slovenia (4,8%) şi România (5,2%).

Totodată, Eurostat a estimat că în zona euro aproximativ 12,6 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii iunie, cu 203.000 mai multe decât în luna mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne