Olguţa Vasilescu neagă informaţia care a aruncat în aer România. Se dezice de suspendarea plăţilor la Pilonul II

Propunerea suspendării plăţilor la Pilonul II de pensii nu se va aplica, susţine ministrul Muncii, după ce Facebook-ul a explodat de indignare la aflarea acestei informaţii.
Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, neagă informaţia că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente Pilonului II vor fi suspendate. Astfel, Vasilescu a susţinut, la Antena 3, că informaţia care a stârnit un adevărat cutremur pe reţelele sociale este o propunere a Comisiei de Prognoză şi nu va fi aplicată.

”E o propunere a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanţă de urgenţă, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la Ministerul Muncii, nu sunt de acord cu ea. Nu se va întâmpla”, a declarat ministrul Muncii, preluată de Ştiripesurse, la Antena 3.

Întrebată care este termenul limită pentru finalizarea legii pensiilor, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu a răspuns: "La sfârşitul acestei sesiuni parlamentare şi cred că în luna iulie va putea intra în dezbatere".

De asemenea, demnitarul a precizat că încă se fac calcule şi simulări referitoare la această lege.

Reamintim că ieri, în spaţiul public a ieşit informaţia că programul legislativ al Guvernului pe 2018 include ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate. Vestea a stârnit valuri de indignare, numeroase organizaţii din mediul de afaceri lansând un apel fără precedent către Guvern.