Olguţa Vasilescu: Legea salarizării, în linie dreaptă. Se va aplica obligatoriu de la 1 iulie

Ministrul Muncii şi-a făcut toate calculele: chiar dacă legea salarizării unitare este retrimisă în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis sau atacată la Curtea Constituţională, în luna iulie, cel târziu, actul normativ va intra în vigoare.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Proiectul de lege privind salarizarea unitară a intrat în linie dreaptă şi urmează ca prevederile sale să fie aplicate de la data de 1 iulie, aşa cum scrie în programul de guvernare, a declarat miercuri la Parlament ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament şi suntem deschişi. Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greşeli sau să pună astfel de întrebări. Pur şi simplu, ei îşi includ vechimea în salariul de bază, cum era până acum, dar această lege are vechimea în afara salariului de bază, după care se adună şi la ele se aplică sporurile", a declarat Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Ministrul Muncii a anunţat că urmează să studieze toate amendamentele depuse de parlamentari şi vor mai avea loc, de asemenea, întâlniri cu câţiva dintre liderii de sindicat.

"O să depunem legea în Parlament cât mai repede. Eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede în Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari să vedem ce mai putem modifica noi direct, ca atunci când o depunem să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară. Am luat în calcul şi o eventuală retrimitere a preşedintelui către Parlament. Luna iunie să fie pentru atacul la Curtea Constituţională sau pentru întoarcerea în Parlament. Mai avem o lună în care putem să intrăm cu ea în dezbatere şi dacă este corectată, nu va mai fi necesară o dezbatere atât de îndelungată", a afirmat Olguţa Vasilescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne