Olguţa Vasilescu: Dacă procurorii dau curs plângerii de înaltă trădare, ne vom apăra cu toate mijloacele!

PSD se va apăra cu "toate mijloacele" pentru a împiedica o lovitură de stat în plină desfăşurare, a avertizat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în contextul plângerii penale depuse de preşedintele PNL Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare.
Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Niciun procuror zdravăn la cap nu va da curs plângerii penale depuse de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă, însă, dacă o va face, atunci PSD se va apăra cu toate mijloacele, a afirmat duminică seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Vicepreşedintele PSD a explicat că, în opinia sa, Orban va avea probleme să justifice cum de acuză un premier de înaltă trădare pentru că a mers în Israel într-o "vizită prietenească, diplomatică".

"Este destul de ciudat ca la o zi după ce vii din Germania să faci plângere penală. Dacă nu are o legătură, atunci a ales prost momentul. (...) Nu cred că va exista un procuror zdravăn la cap care să dea curs unei asemenea nebunii: Este o plângere absolut ridicolă. (...) Acum avem un premier care vrea să meargă înainte, îşi asumă şi nu se sperie de această prostie (...) Ne vom apăra cu toate mijloacele. Dacă va exista vreun procuror care să dea curs unei asemenea inepţii, va trebui să reacţionăm, pentru că atunci înseamnă că avem de-a face cu o lovitură de stat în plină desfăşurare", a declarat Olguţa Vasilescu, citată de News.ro.

În acelaşi timp, ministrul Muncii susţine că există procurori care "au ucis destine".

"Suntem absolut convinşi că suntem cu toţii ţinte, ambii lideri ai coaliţiei sunt în proceduri în instanţă şi aşteptăm să vedem ce decide instanţa", a subliniat Olguţa Vasilescu.

Întrebată la ce au dat foc liberalii, ministrul a replicat: "La ţară. În momentul în care vii şi ceri demisia premierului, de cinci ori în cazul lui Victor Ponta, apoi a venit acea plângere penală, care a crăpat în primă instanţă...".

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.