Olguţa Vasilescu acuzată că a dat dovadă de duplicitate şi rea-credinţă

Guvernul Tudose, care nu încetează să ia decizii opuse promisiunilor făcute în campania electorală, a făcut un cadou de sărbători clientelei politice aflate în sistemul public, a atras atenţia deputata Mara Calista.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce aşa-zisa "Revoluţie fiscală" sufocă mediul privat, Guvernul PSD-ALDE a făcut un cadou de sărbători clientelei politice, deşi decizia vine în contradictoriu cu angajamentele electorale ale social-democraţilor, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deputata PNL Mara Calista.

"Executivul a adoptat, în data de 28 decembrie 2017, pe furiş, Ordonanţa de Urgenţă nr. 116, prin care hotărârea de a elimina cumulul pensiei cu salariul din acelaşi sistem, stabilită prin OUG nr. 103, a fost abrogată. Toate acestea s-au întâmplat deşi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut recent că "nu se justifică posibilitatea de a încasa două pensii din acelaşi sistem şi nici de a încasa o pensie din sistemul public şi o pensie de serviciu". Sunt extrem de curioasă cum justifică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, această decizie", a declarat Mara Calista.

Deputata PNL consideră că, în orice caz, singurul răspuns pe care ar trebui să-l ofere opiniei publice Olguţa Vasilescu este demisia din Guvern pentru că a dat dovadă de duplicitate şi rea-credinţă.

"O realitate este certă, în programul de guvernare al PSD-ALDE una din cele mai importante prevederi era cea a unei noi legi a pensiilor care să rezolve inechităţile existente în acest sistem, fapt care acum este eludat. Coaliţia majoritară nu a reuşit să adopte o nouă lege a pensiilor, însă a reuşit ca în termen de trei săptămâni să adopte două ordonanţe de urgenţă care, după cum vedem, satisfac în realitate clientela politică, şi nu majoritatea pensionarilor cu venituri foarte mici", a precizat Mara Calista.