Olguţa "recidivează". Zuckerberg devine argument pentru plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copiilor

Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, stârneşte din nou senzaţie pe Facebook cu o postare legată de unul dintre subiectele sale preferate, plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Mai exact, ministrul Muncii se bucură că Mark Zuckerber (fondatorul Facebook), care a anunţat că-şi va lua concediu de paternitate, nu e român şi statul nostru nu a fost nevoit să-i dea indemnizaţie de paternitate înainte ca OUG adoptată de Guvernul Tudose să o plafoneze.

"Dacă era român şi trebuia să îi dăm 85 la sută din venituri, lunar, ca indemnizaţie de paternitate, înainte de apariţia OUG, faliment scria pe noi!", scrie, pe Facebook Olguţa Vasilescu.

Postare Lia Olguta Vasilescu
Postare Lia Olguta Vasilescu (Epoch Times)

Reamintim că, înainte de adoptarea faimoasei ordonanţe prin care Guvernul Tudose a limitat indemnizaţiile de creştere a copilului la maximum 8500 de lei, Vasilescu se întreba ce ar fi dacă fotbalistul Messi ar veni să joace în România pe un salariu de 30 de milioane euro şi ar avea un copil iar statul ar trebui să îi plătească o indemnizaţie 28 de milioane de euro lunar. La rândul său, premierul Tudose pleda pentru schimbarea legii vizând indemnizaţiile, până nu îi vine Simonei Halep să rămână gravidă.