Oleg Brega va candida independent la alegrile parlamentare din 24 februarie

Conştient că regulile de joc sunt aceleaşi pentru candidaţii cu bani şi pentru cei care nu au, Brega a decis să candideze la parlamentarele din iarna lui 2019 din R. Moldova chiar şi cu Ţuţu pe o circumscripţie.
Oleg Brega, candidat independent
Oleg Brega, candidat independent (Epoch Times România)

Activistul civic şi jurnalistul Oleg Brega şi-a anunţat deja intenţia de a candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, drept candidat independet. Totuşi, a specificat acesta, încă nu s-a decis pe ce circumscripţie va candida, şi dacă va candida în Chişinău sau pentru diaspora europeană.

Deşi s-a grăbit să anunţe că va folosi toată perioada pre-electorală, această jumătate de an până la alegeri, pentru a informa oamenii despre candidatura sa, Brega a punctat că încă nu a decis circumscripţia în care va candida, însă cu siguranţă nu pentru diaspora din Statele Unite ale Americii.

„Cum ăştia au numit alegerile iarna, ştiind ce glod e la ţară, cât de închişi şi afumaţi stau oamenii în casă, mă gândesc mai degrabă să candidez la Chişinău, dar cel mai probabil voi candida pentru diaspora, pentru că de vreun an m-am mutat la Bucureşti şi aş putea împăcat şi hotărât să reprezint diaspora europeană.

Nu cred că voi candida pentru America, mai ales că am auzit că acolo vor fi concurenţi puternici şi nu aş vrea să concurez cu acei oameni. Nu mă tem în circumscripţia 33 să concurez cu Ţuţu (Constantin Ţuţu, deputat PD din anturajul lui Plahotniuc n.r.)”, a declarat Oleg Brega într-un mesaj video pe contul său de socializare.

Specificând că modalitatea în care se vor desfăşura alegerile a fost deja stabilită, şi că totul se va decide din primul tur, învingător fiind cel care va fi primul clasat, chiar dacă va avea doar 10 la sută, totuşi aceasta este regula jocului şi va trebui cu toţii să joace conform acestor reguli, având în vedere şi statul capturat şi instituţiile de drept obediente mafiei.

„Eu vreau să fac campanie electorală corectă, transparentă. O să mă bazez pe muncă voluntară cum a fost şi în celelalte campanii electorale în care m-am implicat. Declar de pe acum, cine vrea să mă susţină neremunerat îi rog să mă contacteze pe reţelele de socializare şi haideţi să facem campanie electorală onestă, curată, să promovăm un mod de a face politică responsabil şi nu cu mişmaşuri, cu înţelegeri pe după colţ sau cu interese obscure”, a îndemnat activistul civic.