Oleg Brega: Arestul lui Chirtoacă, o stratagemă pentru a ridica rating-ul liberalilor

Activistul civic Oleg Brega, candidat independent la Primăria Chişinău în anul 2015, consideră că trei mandate de primar pentru Dorin Chirtoacă e prea mult, Chişinăul ajungând acum o junglă, iar arestul la domiciliu al lui Chirtoacă nu este decât o odihnă.
Oleg Brega, activist civic
Oleg Brega, activist civic (The Epoch Times România)

Cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Chişinău pentru Dorin Chirtoacă ar fi fost o mare greşeală a locuitorilor capitalei, întrucât, capitala ar fi fost transformată într-o o junglă, mlaştină, mocirlă, în care aparent nu există gospodari, ci doar o grămadă de rechini care speculează această lipsă de putere a administraţiei locale şi centrale şi se dezvoltă tot felul de afaceri de clan mafiot, aceasta fiind opinia activistului civic, Oleg Brega care şi-a exprimat speranţa că în Chişinău vor avea loc, totuşi, alegeri anticipate, iar „în dependenţă de soarta lui Chirtoacă vom afla în ce relaţii este PL cu mafia de la guvernare”.

Din ultimele declaraţii ale liderului liberal, Mihai Ghimpu cunoaştem că Partidul Liberal se află din 27 mai în opoziţie, ca rezultat al plasării în arest a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă care este nepotul lui Ghimpu şi prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal. Brega consideră că opoziţia liberalilor e de faţadă ca atunci când s-a rupt de la ei Partidul Liberal Reformator, iar apoi liberalii au reuşit să reintre în Parlament după jumătate de an de opoziţie. „Mihai Ghimpu şi acum zice că nu ar fi participat la împărţirea miliardului, că erau în opoziţie”, a menţionat Brega.

„Eu cred că şi acum e o stratagemă pentru că a văzut că rating-ul e foarte mic, şi la prezidenţiale Mihai Ghimpu abia a adunat 1,8 la sută. E o strategie pentru refacerea imaginii pentru a putea să reintre în Parlament ca după aceea din nou să facă majoritate cu Plahotniuc”, a declarat Oleg Brega în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

Acesta a ţinut să precizeze că arestul la domiciliu al primarului Dorin Chirtoacă nu prea ar fi arest. „Primarul capitalei se află în arest la domiciliu, exact ca Ilan Sor, însă acela nu e arest, e mai degrabă o odihnă, omul are şi salariu, în continuare semnează toate documentele şi, probabil, în continuare controlează toate afacerile mafiei şi se consideră în arest la domiciliu”, a specificat Brega.

Activistul civic a explicat că pe viitor, atunci când Moldova va avea parte de o justiţie corectă şi liberă care le va da lui Chirtoacă si Sor un termen, acest arest la domiciliu se va scădea. Astfel, arestul la domiciliu a lui Chirtoacă este o favoare pentru loialitate, şi pentru că se împarte cu mafia. „Până la urmă, cum altfel să-l victimizezi, să-i creşti rating-ul?”, se întreabă retoric, Brega.

„Specialiştii spun că e un dosar real şi că mai sunt zeci, sute de astfel de dosare, încă înainte ca Filat să fie arestat, vorbea de 600 de dosare penale pe numele lui Dorin Chirtoacă”, a punctat activistul civic, făcând referire, în mare parte, la dosarul parcărilor cu plată în municipiu. „Se întâmplă multe ilegalităţi în jurul primăriei Chişinău, se vede de departe, încât ar fi un miracol ca Dorin Chirtoacă să rămână în libertate, sau un efect al cârdăşiei cu mafia care controlează sistemul judecătoresc şi atunci ar fi posibilă o condamnare cu suspendare, sau să-i permită ca lui Baghirov să fugă din ţară şi el s-o ducă după aceea bine într-o ţară care nu extrădează moldoveni”, a conchis Oleg Brega.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe