Olanda zice NU intrării României în Schengen: "Nu acum! Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor şi corupţia"

În timp ce Juncker vorbeşte despre intrarea României şi Bulgariei în Schengen, premierul Olandei este de cu totul altă părere, invocând temeri în ceea ce priveşte siguranţa frontierelor şi corupţia.
Premierul olandez Mark Rutte.
Premierul olandez Mark Rutte. (Captură Foto)

Premierul olandez Mark Rutte a declarat, joi, că se opune intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, relatează Hotnews.

"Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor şi corupţia", a răspuns Rutte, întrebat despre propunerea lui Juncker ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen imediat.

Premierul olandez a mai susţinut ca viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusă miercuri de Jean Claude Juncker în Plenul Parlamentul European este cea a unui "romantic".

Reamintim că miercuri, şeful Comisiei Europene, Jean Claude Junker, a propus organizarea unui summit post-Brexit la Sibiu, la o zi după ieşirea oficială a Marii Britanii din UE.

Juncker a mai adăugat că va acorda o atenţie specială Estoniei, Letoniei, Lituaniei şi României în 2018 şi că Europa nu ar fi întreagă fără ele. Nu în ultimul rând, şeful CE a precizat că este “timpul” ca România şi Bulgaria să se alăture zonei Schengen. În plus, el a adăugat că şi Croaţia ar trebui să devină membră Schengen după ce va îndeplini toate criteriile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne