Oficial rus: dependenţii de droguri ruşi dau 108 milioane de dolari zilnic pe narcotice

Pastilă desfăcută.
Pastilă desfăcută. (photos.com)

Suma de bani cheltuită de dependenţii de droguri ruşi în fiecare an este cu 50% mai mare decât bugetul anual al Ministerului Apărării, a declarat Şeful Serviciului Federal de Control al Drogului (FSKN), relatează Moscow Times.

FSKN a estimat că suma totală pe care dependenţii Rusiei o cheltuiesc pe droguri în fiecare zi este de 4,5 miliarde de ruble (108 milioane de dolari), însumând peste 1,6 trilioane de ruble (39 de miliarde de dolari) pe an, a declarat directorul FSKN, Viktor Ivanov.

”Această sumă, apropo, este cu 50% mai mare decât bugetul Ministerului Apărării”, a declarat acesta.

Bugetul militar al Rusiei din acest an se ridică la 2,49 trilioane de ruble (48,9 miliarde de dolari) şi urmează să crească la 3,03 trilioane de ruble (70,5 miliarde de dolari) până în 2016.

Cifrele arată că de fapt bugetul militar al Rusiei este cu aproximativ 50% mai mare decât suma cheltuită de dependenţii de droguri.

Ivanov nu a specificat cum a ajuns la aceste estimări, dar a precizat că agenţia sa a confiscat un total de 22 de tone de droguri sintetice de la începutul anului şi până în luna octombrie – o cantitate care indică însă anvergura extinsă a problemei drogurilor din Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe