Oficial american: Soldaţii ruşi sunt “peste tot” în Bagdad

Conform unor surse de informaţii, Moscova doreşte să creeze in Bagdad o celulă de coordonare împreună cu forţele siriene şi iraniene, dar şi cu miliţiile şiite care se opun Statului Islamic.
Fum negru se ridica spre cer dupa un atentat cu bombă în Bagdad
Fum negru se ridica spre cer dupa un atentat cu bombă în Bagdad (SABAH ARAR / AFP / Getty Images)

Mai mulţi comandanţi ai armatelor rusă, siriană şi iraniană îşi unesc forţele pentru a crea o celulă de coordonare în Bagdad. Conform surselor, celule militare vor încerca să îşi unească forţele cu miliţiile şiite susţinute de Iran, care luptă împotriva teroriştilor ISIS (sau Statul Islamic).

Conform Fox News, sursele de informaţii au observat generali ruşi de rang inferior participând la întâlnirile privind coordonarea.

Un oficial american, descriind scena sosirii personalului militar rus în Bagdad, a declarat că soldaţii ruşi “apăreau peste tot”.

Rusia şi-a intensificat deja prezenţa militară în Siria şi acest aspect va fi cu siguranţă discutat în cadrul întâlnirii de luni din New York între preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin. Se crede că va fi pentru prima dată când Obama va discuta direct cu Putin despre forţele ruseşti în Siria şi despre potenţialul lor de a destabiliza regiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe