Octavian Ţîcu: Izolarea lui Igor Dodon şi răsturnarea guvernării socialisto-oligarhice pot scăpa R. Moldova de un dezastru politic şi economic

Evoluţiile politice din ultimele zile de la Chişinău au creat premisele constituirii unei opoziţii puternice împotriva guvernării lui Igor Dodon care ţine captiv şi în izolare internaţională un întreg stat, consideră Octavian Ţîcu.
Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. MOldova
Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. MOldova (parlament.md)

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) a făcut marţi, 12 mai, un apel la toate forţele politice din Republica Moldova şi către parlamentarii pro-europeni, conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă Igor Dodon şi guvernarea sa, să nu accepte niciun fel de discuţii şi negocieri cu acesta.

În opinia formaţiunii, demararea negocierilor cu preşedintele Dodon ar fi o palmă dată atât cetăţenilor Republicii Moldova, cât şi partenerilor externi, în special României, faţă de care acesta şi guvernarea sa au manifestat în repetate rânduri ostilitate.

Preşedintele PUN Octavian Ţîcu a declarat în cadrul unei intervenţii video că reconfigurarea forţelor politice de orientare pro-europeană trebuie să asigure Republicii Moldova ieşirea din situaţia dificilă în care se află, prin scoaterea socialiştilor de la guvernare şi trimiterea lui Igor Dodon pe banca acuzaţilor, pentru acţiuni de trădare de patrie, dar şi pentru asigurarea unui context de normalitate pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în toamna acestui an.

Potrivit liderului PUN, R. Moldova este în faţa unei crize umanitare fără precedent, determinată de efectele sociale şi economice ale pandemiei, peste care se suprapun consecinţele unei guvernări iresponsabile asumate de PSRM şi PDM în noiembrie 2019.

Scindarea PDM în două entităţi, plecările succesive ale deputaţilor democraţi spre alte partide şi formaţiuni politice, au pervertit şi compromis grav votul exprimat de cetăţenii R. Moldova la 24 februarie 2019, a notat deputatul precizând că evoluţiile politice din ultimele zile de la Chişinău au creat premisele constituirii unei opoziţii puternice împotriva guvernării lui Igor Dodon, care ţine captiv şi în izolare internaţională un întreg stat.

Octavian Ţîcu a ţinut să sublinieze că izolarea lui Igor Dodon şi continuarea demersurilor de răsturnare a acestei guvernări socialisto-oligarhice sunt singurele posibilităţi de a scăpa R. Moldova de un dezastru politic, economic şi umanitar. „Igor Dodon nu mai poate fi un partener de dialog pentru nicio formaţiune declarat pro-europeană.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe