Octavian Ţîcu despre protestul PD: ”Rezistenţa faţă de dictatură începe cu fiecare dintre noi”

Octavian Tîcu îndeamnă cetăţenii RM să nu se ducă la protestul de duminică al PD pentru că se fac de ruşine în faţa copiilor săi asigurând vitalitatea unei asemenea guvernări. O altă opţiune este şi smulgerea din laţ, sugerează Maria Ciobanu.
Scena instalată de către PD în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru întrunire
Scena instalată de către PD în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru întrunire (facebook.com/Maria Ciobanu)

În contextul faptului că mai mulţi internauţi scriu pe reţelele de socializare că Partidul Democrat obligă funcţionarii să se prezinte la protestul organizat duminică, istoricul Octavian Ţîcu menţionează că cei care au funcţii la stat pot fi eliberaţi, dar profesorii şi medicii, ar trebui să ştie că sistemul educaţional din Republica Moldova are o insuficienţă de circa 2 mii de cadre didactice, inclusiv 800 pentru educaţia timpurie.

La ora actuală ţara are un deficit de 283 de medici de familie, iar conform necesităţilor populaţiei, mai sunt necesari aproape două mii de specialişti în medicină, notează istoricul.

”Am şi eu o întrebare pentru cei care se plâng şi se lamentează în privat că sunt aduşi cu arcanul la adunarea electorală de mâine a Partidului Democrat. Cine o să vă dea afară dacă nu vă duceţi să vă umiliţi public şi să vă faceţi de ruşine în faţa copiilor voştri, în condiţiile în care voi asiguraţi vitalitatea acestei guvernări?”, a adăugat Octavian Ţîcu concluzionând că ”rezistenţa faţă de dictatură începe cu fiecare dintre noi. Spuneţi NU regimului şi încurajaţi şi pe alţii să facă acest lucru, sunteţi intelectualitatea ţării!!!”

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că imaginea scenei PDM este semnificativă. ”Ea reflectă esenţa PDM... Ce este Casa Guvernului? Un fleac! Iată PDM este totul! Eu cred că în cazul primarilor şi al tuturor celor care vin mâine în PMAN, aduşi de funie precum capra la târg, există şi o altă opţiune: să se smulgă din LAŢ!”