Octavian Ţâcu l-a acuzat pe succesorul său, Octavian Bodişteanu, de abuzuri şi corupţie

.
. (Epoch Times România)

Octavian Ţâcu, fost ministru al Tineretului şi Sportului, l-a acuzat pe succesorul său, Octavian Bodişteanu, de abuzuri şi corupţie. Ţâcu a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, documente privind "implicarea lui Bodişteanu în scheme frauduloase", informează ”Infotag”.

Octavian Ţâcu a afirmat că Bodişteanu, în perioada în care era şef de departament, iar apoi viceministru, a comis "utilizarea iraţională a fondurilor bugetare"; cu ştirea sa au fost efectuate "cheltuieli de delegaţie exagerate, s-au aplicat diferite scheme la trimiterea sportivilor la competiţii peste hotare".

"Astfel, la trimiterea sportivilor la competiţii, pe fiecare bilet de avion până la Frankfurt pe Main preţul biletului era mărit cu două mii de lei. Toate aceste scheme erau înfăptuite cu ajutorul federaţiilor sportive pe care Bodişteanu le proteja şi ai căror conducători intrau în complicitate cu acesta", a spus Ţâcu.

Ex-ministrul a mai declarat că finanţarea federaţiilor din buget era efectuată în mod inechitabil, fără a lua în calcul realizările la anumite probe sportive. La minister a avut loc un audit, dar auditorii nu au avut acces la toate documentele. "Atunci când am fost numit în funcţia de ministru, prim-ministrul Vlad Filat a propus concedierea lui Bodişteanu, pentru că se ştia despre activitatea sa dubioasă. Toţi liderii coaliţiei de guvernământ cunoşteau aceasta. Atunci când candidatul de premier desemnat, Iurie Leancă a demarat remanierile în guvern, am propus ca Bodişteanu să fie demis, dar Leancă m-a sfătuit să aştept şi a promis că se va ocupa de această problemă. Mai târziu Bodişteanu a aderat la liberalii reformatori, obţinând astfel permis în politică. A fost numit ministru", a comentat Octavian Ţâcu.

El a subliniat faptul că şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, parlamentarul PLDM, Nicolae Juravschi, ştia despre abuzuri şi urma să prezinte informaţia colegilor de partid şi deputaţilor. Ex-ministrul Tineretului şi Sportului a mai afirmat că i s-a propus să rămână în funcţie cu condiţia că se va dezice de calitatea de membru al Partidului Liberal şi va adera la PLDM sau la grupul liberalilor reformatori. Potrivit spuselor sale, Iurie Leancă i-a propus aceasta fiind candidat de premier.

"Eu am refuzat, considerând că sportul trebuie să fie în afara politicii. Politicienii nu înţeleg nişte lucruri elementare: sportul înseamnă viabilitatea unui stat, coeziunea socială şi mândrie. Am sperat că politicienii au această raţiune, că vor lăsa ministerul în afara politicii şi îmi vor permite să-mi fac munca, dar aceasta nu s-a întâmplat", a regretat Octavian Ţâcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe