Ochiul lui “Sauron” va fi instalat pe o clădire din Moscova



“Ochiul lui Sauron” descris în romanele Hobbitul şi Stăpânul Inelelor ale scriitorului britanic J.R.R. Tolkien.
“Ochiul lui Sauron” descris în romanele Hobbitul şi Stăpânul Inelelor ale scriitorului britanic J.R.R. Tolkien. (Captură Foto)

Conform unui articol din Guardian, o companie imobiliară din Moscova plănuieşte să instaleze pe acoperişul unui zgârie-nori de 21 de etaje ceva asemănător unui ochi uriaş în flăcări pentru a marca lansarea în această săptămână a filmului “Hobbitul: Bătălia celor cinci armate”, care este regizat de Peter Jackson şi reprezintă ultima parte a unei trilogii adaptate după romanul The Hobbit (Hobbitul) scris de JRR Tolkien.

În romanul Hobbitul şi, de asemenea, în cealaltă trilogie a lui Tolkien, Stăpânul Inelelor, Ochiul lui Sauron este un ochi imens cuprins de flăcări, controlat de lordul întunericului, Sauron. Ochiul îi permite lui Sauron să dea de urma oricărei persoane care îşi pune pe deget renumitul inel cu puteri magice.

Ochiul care se doreşte a fi instalat la Moscova va fi o sferă de un metru, şi va beneficia de un spectacol de lumini proiectat din spate pentru a se crea un efect de 3D, a declarat Polina Murova, purtătoare de cuvânt pentru compania Hals Development - responsabilă de eveniment şi deţinătoare a turnului de 21 de etaje.

Ochiul va fi aprins joi seara şi va rămâne aşa timp de şapte ore, a anunţat Hals Development, adăugând că modelul a fost proiectat de grup de designeri numit Svecheniye.

Murova a declarat că proiectul ''nu este o promovare'' a filmului, designerii fiind doar nişte fani care au abordat compania cu această idee.

Meteorologii au prezis ninsori puternice pentru aceste zile în Moscova, iar întregul proiect ar putea eşua, a mai declarat Murova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe