Observatorii OSCE din Ucraina ameninţaţi cu moartea de separatiştii din Doneţk

Alexander Hug, şef adjunct al Misiunii Speciale de Monitorizare în Ucraina (MSM) din cadrul OSCE.
Alexander Hug, şef adjunct al Misiunii Speciale de Monitorizare în Ucraina (MSM) din cadrul OSCE. (Captură Foto)

Alexander Hug, şef adjunct al Misiunii Speciale de Monitorizare în Ucraina (MSM) din cadrul OSCE, a declarat miercuri că săptămâna trecută s-a intensificat puternic agresiunea militanţilor pro-ruşi împotriva observatorilor MSM, aceştia din urmă fiind ameninţaţi cu moartea, conform agentiei de stiri UNIAN.

“Tocmai în această dimineaţă, în Bezimine (sudul regiunii Doneţk), un membru al RPD [autoproclamata Republica Populară Doneţk] a ameninţat că va ucide observatorii noştri dacă aceştia vor ajunge cu o altă ocazie la punctul de control [de care răspundea separatistul]”, a declarat Hug.

“Misiunea continuă să se confrunte cu cerinţe conflictuale ale aşa ziselor RPD şi RPL [Republica Populară Lugansk]”, a adăugat Hug.

“Pe de o parte, ei ne critică public pentru că nu desfăşurăm patrule şi, pe de altă parte, nu ne permit să ajungem în acest locaţii, blocându-ne accesul la ele”, a susţinut acesta.

Dronele de monitorizare ale OSCE au experimentat din nou bruiaje de natură militară, a adăugat Hug.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe