Obiceiuri considerate normale pe care oamenii de succes le resping (II)

În partea a doua a acestui articol, veţi găsi modul în care oamenii care se bucură de succes îi tratează pe cei dragi, cum se raportează la trecut şi alte astfel de obiceiuri.
birou
birou (birou)

În primul articol am vorbit despre 10 dintre obiceiurile pe care cei mai mulţi oameni le consideră normale, dar pe care oamenii de succes le resping. Îl găseşti aici

1. Nu se lasă victimizaţi

Când sunt afectaţi de alegerile stângace pe care le fac ceilalţi, aceştia conştientizează rapid orice gânduri sau sentimente negative, apoi aleg să se elibereze de starea negativă iertând şi lăsând lucrurile să treacă mai departe. Îşi dau seama că sunt responsabili pentru starea lor de bine şi de linişte interioară, înţelegând că trebuie să-şi controleze gândurile pe care le au şi acţiunilor pe care le întreprind.

2. Nu se opun schimbării

Planurile, strategiile sau abordările se pot schimba, însă în loc să se supere şi să se frustreze, oamenii de succes îşi schimbă rapid lucrurile pe care le fac, pentru că îşi dau seama că există mai mult decât un drum spre ţelul propus.

3. Nu-i consideră pe cei dragi ca fiind ceva dat

Oamenii de succes sunt de acord că munca este importantă, dar nu este niciodată atât de importantă precum experienţa pe care o trăieşti alături de cei dragi. Succesul începe din interior şi tocmai de aceea este important să-ţi faci timp pe care să-l petreci cu cei care contează cel mai mult pentru tine, fiind acolo prezent, fără să-ţi împarţi atenţia şi în altă parte.

4. Nu trăiesc în trecut

Îşi dau seama că trecutul deja s-a terminat şi că acel moment nu mai există. Dacă continui să te blochezi în ceea ce a fost, îţi va fi dificil să te bucuri de ceea ce este acum, apoi afectezi negativ modul în care simţi în cele ce urmează. Dacă ai suferit la un moment dat în trecut, dă-ţi seama că acum, în momentul prezent, eşti în regulă. Trecutul nu te defineşte şi nu te limitează pentru ceea ce ai putea să faci de acum înainte.

5. Nu subestimează importanţa detaşării

Munceşti, munceşti şi iar munceşti, însă dacă mereu eşti extenuat şi frustrat, nici asta nu-i bine. Oamenii de succes ştiu cum să se relaxeze şi să se simtă bine. Îşi dau seama că este important să facă o pauză să-şi reîncarce bateriile, bucurându-se de tot ceea ce au în viaţa lor în acest moment.

6. Nu se opresc din a învăţa

Oamenii care se bucură de succes în ceea ce fac au mentori care-i inspiră şi motivează când întâlnesc provocări, şi îi fac să fie responsabili de deciziile şi obiectivele lor. Mereu învaţă şi aleg să aibă o minte deschisă în faţa schimbării.

7. Nu-şi neglijează sănătatea

Având o stare bună de sănătate, poţi să fii liber şi să ai energie să te bucuri din plin de viaţă. Dacă nu eşti sănătos din punct de vedere fizic, emoţional şi mental, îţi este mai dificil să fii în cea mai bună formă când lucrezi împreună cu cei ce depind de tine.

8. Nu iau decizii superficiale

Oamenii de succes decid ceea ce-şi doresc şi plonjează în necunoscut. Odată ce iau o decizie, fac tot ce le stă în putere pentru a face lucrurile să se întâmple. Acest obicei ajută pe cineva să aibă încredere în tine, prin faptul că demonstrezi că se poate baza pe tine şi că ai abilitatea şi determinarea să duci lucrurile la îndeplinire, exact cum ai spus că vei face.

9. Nu-şi setează obiective neclare

Oamenii de succes îşi setează obiective clare, specifice şi măsurabile. Ştiind exact ceea ce-ţi doreşti să obţii, te ajută să fii motivat până când ajungi acolo. Cu un plan clar de acţiune, poţi să laşi deoparte gândurile care nu te ajută şi să reduci nivelul de stres, în timp ce te îndrepţi către rezultatele pe care ţi le doreşti. Având obiective clare şi acţiuni pe care urmează să le iei pentru a le atinge, acest lucru îţi permite să poţi măsura cât de departe ai ajuns şi cât mai ai de parcurs, astfel încât să nu te găseşti în situaţia în care te întrebi când ar trebui să vezi nişte rezultate.

10. Nu-şi încheie ziua fără să fie recunoscători

Oamenii de succes sunt recunoscători atât pentru evenimentele importante cât şi pentru lucrurile simple pe care le au în vieţile lor. Reflectând la lucrurile pozitive din fiecare zi înainte de a merge la culcare, îţi poate oferi o stare de bine, te poate motiva să mergi mai departe şi te ajută să te destinzi.

Vlad Negrilă – co-fondator Călătorii prin Sunet