Obama: Vom distruge Statul Islamic

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Ron Sachs-Pool / Getty Images)

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat luni, cu ocazia unei vizite la baza militară Fort Dix, că alianţa condusă de Statele Unite nu-i va oferi Statului Islamic niciun refugiu, adăugând că grupul va fi distrus în final, relatează Reuters.

Coaliţia militară condusă de Statele Unite în Siria şi Irak a înregistrat câteva succese împotriva grupului Statului Islamic încercând să forţeze o retragere a grupului extremist, care a capturat teritorii mari din Irak la începutul verii.

”Nu greşiţi. Coaliţia noastră nu are de gând numai să degradeze această organizaţie barbară teroristă. Noi o vom distruge”, a declarat Obama.

Preşedintele american a adăugat că forţele aliate au înregistrat progrese în lupta cu Statul Islamic, precizând că sute de tancuri, autovehicule şi peste 1.000 de posturi de luptă au fost eliminate de la începutul războiului.

Obama a declarat că Statele Unite ale Americii urmează să încheie în curând misiunea din Afghanistan, după un război iniţiat de armata americană acum mai bine de 13 ani. Totodată, preşedintele american a aprobat luna trecută o extindere a implicării SUA în operaţiunile de contra-terorism, după ce capitala afgană a suferit un număr sporit de atacuri teroriste.

Pe parcursul discursului, Obama a precizat că Statele Unite vor menţine în Afghanistan o forţă militară specializată în antrenarea forţelor de securitate afgane şi în derularea de operaţiuni de contra-teroriste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe