Obama inaugurează fundaţii împreună cu Merkel la Berlin

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte american Barack Obama se va alătura joi cancelarului german Angela Merkel în Berlin cu scopul de a promova activitatea fundaţiei sale.

Potrivit CNN Obama şi Merkel vor apărea împreună la Poarta Brandenburg, unde vor discuta despre schimbarea climatului, sănătatea publică, inegalitatea socială şi altele.

Fundaţia e moartă, trăiască fundaţia!

Evenimentul din Berlin face parte dintr-un efort susţinut al fostului lider american de a-şi introduce grupul nonprofit în sfera globală.

Popularitatea fundaţiilor foştilor preşedinţi americani a suferit o oarecare cădere în popularitate după ce fundaţia clanului Clinton a devenit ţinta unui scandal de corupţie, oarecum muşamalizat în presă mainstream. Împotriva Fundaţiei Clinton au fost formulate învinuiri de traficare de influenţă contra unor sume uneori fabuloase, donate de lideri străini, pentru a avea acces la secretarul de stat Hillary Clinton. Bill Clinton este şi el cunoscut pentru câştigurile halucinant de mari pe care le obţinea din cuvântările pe care le ţinea la evenimentele unor organizaţii financiare - nu numai de pe Wall Street şi unele aparţinând chiar Rusiei.

Cu toate acestea, familia Obama pare hotărâtă să joace în continuare un rol global: “Preşedintele cât şi dna Obama au fost foarte clari în ceea ce priveşte faptul că fundaţia va avea un impact global”, a declarat un oficial al Obama Foundation.

Obama, care a fost acuzat în SUA în numeroase rânduri că îşi ascunde afilierea la religia musulmană, va ţine împreună cu Angela Merkel un panel care va sublinia rolul organizaţiilor bazate pe credinţă la congresul Bisericii Evanghelice Protestante din Germania, care are loc la fiecare doi ani.

Merkel l-a invitat pe Obama în primăvara anului 2016 să viziteze Germania.

Administraţia Obama este învinuită de unii politicieni europeni pentru generarea haosului din Orientul Mijlociu care a dus în final la apariţia unui număr impresionant de refugiaţi musulmani în Europa.

În timp ce Obama se va afla în Europa, succesorul său republican, Donald Trump, se va întâlni cu Papa Francisc la Vatican, va participa la întâlniri în cadrul summitului NATO la Bruxelles şi va participa la Summitul G7 în Sicilia, Italia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe