Oazu Nantoi: Lupu este un comunist

Marian Lupu
Marian Lupu (pdm.md)

Ultimele declaraţii făcute de Marian Lupu, liderul PD, referitor la planurile PL de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, au fost calificate drept mincinoase de către analistul politic Oazu Nantoi. Analistul consideră că acestea au fost făcute doar cu scopul de a acoperi afacerile murdare în care sunt implicaţi mai mulţi membri ai acestui partid.

”Marian Lupu este un mincinos ca şi toţi ceilalţi: ca Filat, ca Voronin, ca Plahotniuc şi toţi ceilalţi”, a afirmat Nantoi pentru Deschide.md. El este de părere că cele două concluzii la care ar fi ajuns Marian Lupu nu fac parte decât din imaginaţia şi interpretarea lui.

„Noi avem nevoie de o reformă administrativ-teritorială. Nu putem să fim prizonierii celor 32 de raioane la infinit. Lupu este comunist care insistă pe sistemul sovietic de administrare publică. Dar eu altceva nu înţeleg, de unde Lupu o înţeles că asta înseamnă lichidarea statalităţii Republicii Moldova? Sau poate trupele ruseşti din stânga Nistrului sunt garanţia statalităţii?”, a declarat analistul.

Amintim că după ce ar fi analizat câteva dintre cerinţele înaintate de PL, Lupu a declarat că liberalii îşi doreau, de fapt, să pună capăt statalităţii Republicii Moldova, cerând lichidarea raioanelor şi formarea judeţelor, iar prin cererea de înlocuire a procurorului general cu un expert european, PL ar fi urmărit, de fapt, să-l facă procuror pe Andrei Pîntea, actualul vice-procuror, înaintat în această funcţie de PL.