Oazu Nantoi: Aşa-zisul conflict transnistrean a degenerat demult în business murdar, cu implicarea politicienilor corupţi

Oazu Nantoi, director de programe IPP, analist politic
Oazu Nantoi, director de programe IPP, analist politic (europalibera.org)

Liderul administraţiei de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat recent că marţi, 29 octombrie, va avea o nouă întâlnire, cea de-a cincea, cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe malul drept al Nistrului, fapt confirmat şi de către Dodon.

În acest context, deputatul blocului ACUM, Oazu Nantoi, membru al mecanismului de coordonare în problema transnistreană, a menţionat că Igor Dodon în repetate rânduri s-a manifestat cu nişte iniţiative absolut necoordonate cu Parlamentul Republicii Moldova, deşi, conform Constituţiei, Parlamentul defineşte direcţiile principale ale politicii interne şi externe ale statului.

„Eu cunosc discuţiile din interiorul Blocului ACUM despre problema aşa-zisului conflict transnistrean. De ce zic aşa-zisului conflict? Deoarece acest conflict demult a degenerat în business murdar, cu implicarea politicienilor corupţi (să nu arătăm cu degetul, că-s din trecutul apropiat). Şi dl preşedinte Igor Dodon în repetate rânduri s-a manifestat cu nişte iniţiative absolut necoordonate cu Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Oazu Nantoi într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Nantoi a ţinut să amintească despre faptul că la congresul extraordinar al Partidului Socialiştilor din decembrie 2016, s-a promis solemn rezilierea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi federalizarea Republicii Moldova, iar un oarecare Oleg Horjan a vorbit din partea comuniştilor din stânga Nistrului, promiţând atunci că „ori de câte ori Igor Nicolaevici Dodon va avea nevoie de susţinere, el va găsi acea susţinere pe malul stâng”.

De menţionat că în prezent Oleg Horjan „stă frumuşel la răcoare în stânga Nistrului, deoarece a supărat compania Sheriff”. Totodată, a mai specificat Nantoi, un oarecare Vadim Krasnoselski, „pe care noi îl numim lider, dar, conform Articolului 2 din Constituţia Republicii Moldova, el este complice la crima uzurpării puterii de stat, este şi el marioneta aceleiaşi companii Sheriff”.

Mai mult decât atât, deputatul blocului ACUM consideră că mesajul de felicitare transmis de Dodon lui Krasnoselski, după ce acesta din urmă a fost ales în funcţia de aşa-zis preşedinte, nu este decât un teatru al absurdului moldovenesc unde, „deocamdată, cel puţin, nu se întrevede nicio soluţie a aşa-zisului conflict transnistrean, ceea ce înseamnă că statalitatea Republicii Moldova este pusă la îndoială de asemenea „politicieni” şi de asemenea „politici””.

Amintim că recent premierul Republici Moldova, Maia Sandu, a menţionat că nu există condiţii interne sau externe pentru a se spera la o soluţie imediată a conflictului transnistrean şi nici consens politic în coaliţia de guvernare de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe