Oamenii sunt cei mai fericiţi la 20 şi la 80 de ani - studiu

Tânără
Tânără (Pixabay.com)

Cercetătorii australieni de la Universitatea din New South Wales au ajuns la concluzia că oamenii sunt cei mai fericiţi la vârsta de 20 şi, respectiv, la 80 de ani. Potrivit specialiştilor, la aceste vârste oamenii simt cele mai plăcute senzaţii şi satisfacţia maximă de a trăi.

Psihologii au efectuat un studiu şi au constatat că punctul culminant al nemulţumirii faţă de viaţă îl avem la 40 de ani, după care amploarea acesteia începe să scadă, treptat, până când împlinim 65 de ani. Experţii susţin că la o asemenea vârstă oamenii nu mai trebuie să îşi facă griji în privinţa educării copiilor, avansarea profesională şi multe alte probleme, aşa că îşi permit să se relaxeze.

Când au 20 de ani, tinerii îşi trăiesc viaţa din plin şi nu se preocupă de probleme cotidiene. Începând cu 22 de ani, oamenii trebuie să rezolve multiple problemele ce ţin de familie, carieră etc. şi se află în mod constant sub stres. Segmentul de viaţă dintre apariţia primului copilul şi până când acesta merge la şcoală se consideră de asemenea destul de dificil.

Cercetătorii ne sfătuiesc să ne bucurăm de viaţă de la 15 până la 22 de ani, pentru că ulterior nu vom mai simţi asemenea retrăiri plăcute.

Psihologii recomandă, de asemenea, să învăţăm să ne bucurăm în fiecare zi de lucrurile care ne înconjoară, să fim sinceri, binevoitori, toleranţi. Dacă încercăm şi reuşim să fim în armonie cu interiorul nostru şi cu exteriorul, atunci, cu siguranţă, că vârsta nu va fi un obstacol în calea unei vieţi fericite.