Oamenii de ştiinţă cred că tocmai au descoperit un Univers paralel

Oamenii de ştiinţă cred că este posibil să fi întrezărit un univers paralel ciocnindu-se de al nostru.
(Captură Foto)

Aceştia au observat indicii, în semnalele provenite din cele mai îndepărtate puncte ale universului, care sugerează că textura universului nostru a fost perturbată de un alt univers incredibil de diferit. Analiza lor poate fi dovada teoriei multiversurilor (sau a universurilor paralele).

Potrivit cercetătorilor: "Dr. Ranga-Ram Chary a examinat zgomotul şi semnalele reziduale din fundalul de microunde cosmice rămase de la Big Bang, şi a descoperit un număr de pete luminoase dispersate, despre care el crede că ar putea fi indicii ale ciocnirii unui alt univers cu al nostru, cu miliarde de ani în urmă".

Cel puţin aceasta este concluzia preliminară la care au ajuns cercetătorii. Conform unor teorii cosmologice, coliziunile dintre universurile alternative ar trebui să fie posibile. Teoriile concluzionează că universul nostru este ca un balon printre multe altele.

Odată ce un univers începe într-o circumstanţă de tip big bang, el se va extinde continuu fără să se oprească. Acest lucru este valabil pentru toate universurile. Deci, ideea că ele s-ar izbi periodic unul de celălalt are sens.

Cercetătorii spun că este foarte probabil ca ele să se afle toate într-un şir, vibrând, săltând în toate direcţiile şi interacţionând unul cu celălalt.

Dr. Chary consideră că semnalul pe care l-a recepţionat indică faptul că acest alt univers este extrem de diferit de al nostru.

El afirmă că acesta ar putea avea un coeficient de particule subatomice numite fotoni şi barioni care sunt de aproximativ 10 ori mai mari decât în universul nostru.

Dr. Chary explică: "Reglajul fin al parametrilor din universul timpuriu, necesar pentru a reproduce universul nostru actual, sugerează că universul nostru poate fi pur şi simplu o regiune situată în interiorul unei super-regiuni care se extinde mereu.

Ar putea exista multe alte regiuni situate dincolo de universul nostru observabil, fiecare astfel de regiune fiind guvernată de un set de parametri fizici diferiţi de cei pe care i-am măsurat pentru universul nostru."

Vor fi necesare mai multe cercetări, dar acesta ar putea fi începutul unor descoperiri foarte interesante.