Oamenii de ştiinţă britanici se apropie de crearea embrionului uman artificial

(Captură Foto)

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge au creat cu succes un embrion de şoarece viu din celule stem, o tehnică care ar putea fi folosită pentru a crea un embrion uman artificial în viitor.

În urma combinării în laborator a două tipuri de celule stem recoltate de la şoareci, cercetătorii au obţinut un embrion de şoarece, după patru zile de creştere în mediu chimic artificial, care imită uterul natural, potrivit presei britanice.

Până în prezent, oamenii de ştiinţă au făcut experimente folosindu-se de embrionii umani rămaşi în urma procedurilor de fertilizare în vitro, în care sperma şi ovulele umane sunt combinate în laborator. Cu toate acestea, aceşti embrioni trebuie să fie distruşi după două săptămâni.

Oamenii de ştiinţă sunt, prin urmare, interesaţi de o aprovizionare nelimitată cu embrioni umani, care să nu depindă de donatorii de spermă şi ovule.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință