Oamenii de ştiinţă au creat cele mai puternice fibre din lume

Pânză păianjen
Pânză păianjen (Wikipedia)

Oamenii de ştiinţă italieni au creat cele mai puternice fibre biologice din lume, relatează Informing.

Un grup de cercetători de la Centrul de Biotehnologie de la Universitatea Politehnică din Italia au inventat cele mai rezistente fibre, folosind pânză de păianjen.

Specialiştii au folosit metoda hijuela pentru crearea noului material. Metoda a fost întrebuinţată cu succes încă în secolul al XIX-lea pentru prelucrarea fibrelor de mătase şi presupune înmuierea fibrelor în oţet, pentru a le oferi durabilitate sporită.

În cadrul experimentului, specialiştii au extras glandele producătoare de mătase de la păianjenul Nephila inaurata şi le-au ţinut într-un mediu acid. Fibrele obţinute au drept caracteristică principală o grosime considerabilă şi nu se rup nici chiar sub o sarcină grea.

Experţii susţin că noile fibre pot fi utilizate cu succes în domeniul medicinii, deoarece au o compatibilitate biologică excelentă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Știință