Oamenii de cultură susţin continuarea parcursului european al Moldovei

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

În contextul alegerilor parlamentare de duminică, mai mulţi oameni de cultură au făcut astăzi un apel către cetăţenii Republicii Moldova îndemnând alegătorii să participe la scrutin şi să voteze partidele democratice, care optează pentru continuarea parcursului european a ţării.

Astfel, Alexandru Grecu, preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova, a declarat la o conferinţă de presă că alegerile parlamentare de duminică reprezintă un moment la fel de important ca adoptarea declaraţiei de independenţă a ţării. Potrivit acestuia, în ultimii cinci ani au fost obţinute succese semnificative în ceea ce priveşte apropierea de Uniunea Europeană, inclusiv semnarea Acordului de Asociere şi liberalizarea regimului de vize. Însă, Grecu a specificat că în prezent există forţe care îşi doresc stoparea parcursului european al ţării. "De aceea, cetăţenii trebuie să meargă la vot şi să opteze pentru partidele pro-europene, a declarat Alexandru Grecu.

Scriitorul Spiridon Vangheli a afirmat că duminică va fi o zi istorică pentru Republica Moldova, o zi în care va fi decis viitorul ţării. “Ucraina şi România au venit cu o lecţie bună. Ce facem noi, care suntem la mijloc? Ceea ce a făcut alianţa de guvernare cel mai bine a fost că a trezit interesul Europei”, a specificat Vangheli.

Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova a îndemnat cetăţenii să se pregătească pentru ziua de 30 noiembrie, să-şi revizuiască poziţia şi să “voteze corect”. “A vota corect înseamnă a urma drumul spre Europa, a vota cu partidele democratice, care vor să ne apropie de comunitatea europeană. Toată lumea doreşte o schimbare înspre bine. Intelectualii au ales să voteze partidele democratice şi, în primul rând, Partidul Liberal Democrat din Moldova”, a spus Suceveanu.

La începutul acestei săptămâni, foşti deportaţi şi un grup de veterani au îndemnat, la rândul lor, alegătorii să participe la scrutin şi să voteze pentru continuarea traseului european al ţării.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe