O zi importantă pentru cei opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor

Balanta Justitiei
Balanta Justitiei (photos.com)

Inculpaţii din "Dosarul Transferurilor" aşteaptă vineri un posibil verdict al magistraţilor în recursul judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Cei cinci judecatori care formează completul instanţei au asistat, la 9 mai, la o şedinţa care a durat aproximativ 8 ore. Aceştia au amânat pledoariile finale ale avocaţilor pentru data de 17 mai, zi în care este posibil să fie pronunţat şi verdictul final. O altă posibilitate ar fi ca magistraţii să încheie procesul în şedinţa de judecată, dar să nu pronunţe verdictul direct, ci să rămână în pronunţare şi să îl anunţe în cadrul unui termen viitor.

”Dosarul Transferurilor” se judecă de peste patru ani, iar cei 8 au fost condamnaţi la Curtea de Apel, dar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au fost nemultumiţi şi au cerut pedepse mai mari. Curtea de Apel a hotărât următoarele pedepse: Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare, Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare, Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare, George Copos - 5 ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare, Jean Pădureanu - 3 ani de închisoare cu suspendare, Gigi Neţoiu - 3 ani de închisoare cu suspendare, Gică Popescu - 3 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii au făcut recurs la ICCJ şi au cerut pedepse mult mai mari: Ioan Becali - de la 8 la 15 ani de închisoare cu executare, Victor Becali - de la 7 la 15 ani de închisoare cu executare, Cristi Borcea - de la 7 la 15 ani de inchisoare cu executare, George Copos - de la 5 la 10 ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - de la 4 la10 ani e închisoare cu executare, Gigi Neţoiu - de la 3 ani de inchisoare cu suspendare la 10 ani de închisoare cu executare; Jean Pădureanu - de la 3 ani de închisoare cu suspendare la 3 ani de inchisoare cu executare; Gică Popescu - de la 3 ani de închisoare cu suspendare la 3 ani de închisoare cu executare.

Procurorii DNA i-au chemat în justiţie pe cei opt la 2 octombrie 2008, pentru efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, acţiune ce a produs un prejudiciu total statului de aproape 1,5 milioane de dolari şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne