O unitate specială va investiga atacuri sexuale în masă în Austria

La un an după atacurile sexuale din oraşul german Koln, incidente similare au avut loc cu ocazia Anului Nou în oraşul austriac Innsbruck. Autorităţile caută cel puţin 6 bărbaţi implicaţi în atacarea sexuală a aproximativ 20 de femei.
Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta
Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta (Arpad Kurucz—Anadolu Agency/Getty Images)

Politia austriacă a înfiinţat o unitate specială pentru a-i găsi pe bărbaţii responsabili de comiterea de atacuri sexuale în timpul activităţilor organizate cu ocazia Anului Nou în oraşul austriac Innsbruck.

Atacurile asupra 18 femei cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani au avut loc în piaţa principală, în ciuda monitorizării poliţieneşti intense şi a prezenţei a 90 de ofiţeri.

Cei şase atacatori au înconjurat victimele, le-au sărutat forţat şi le-au pipăit.

Atacatorii i-au descris ca fiind asiatici sau nord-africani după înfăţişare. Unii s-au grăbit să dea vina pe imigranţi.

Comandantul poliţiei din Innsbruck, Martin Kirchler, a declarat că unitatea va desfăşura cercetări la toate adăposturile pentru solicitanţi de azil din Innsbruck şi Tirol pentru a localiza atacatorii.

Unitatea va analiza de asemenea imagini video şi a fost lansat un apel ca membrii publicului să pună la dispoziţia anchetărilor materialele video pe care le-au realizat cu incidentele.

Evenimentele au amintit incidentele din Koln când, la trecerea între anii 2015 şi 2016, peste 100 de femei au fost atacate sexual. La scurt timp după incident, s-a raportat că atacurile au fost desfăşurate de aproximativ 1.000 de bărbaţi aparent nord-africani.

Agresiunile au declanşat proteste împotriva violenţei sexuale şi de susţinere a drepturilor femeilor.

Multi germani învinuiesc politica Angelei Merkel privind imigraţia pentru ceea ce s-a întâmplat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe