O parte din salariaţii TVR nu participă la selecţia de personal

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Numai o parte din angajaţii TVR vor participa la selecţia pe personal în urma căreia se va decide persoanele care vor fi restructurate, a anunţat conducerea TVR. Obiectivul urmărit este că la sfârşitul anului TVR să mai rămână cu 2.395 de angajaţi, dintr-un total actual de 3.235 salariaţi.

"Salariaţii notificaţi de către conducerea societăţii au acceptat participarea la procesul de selecţie de personal în vederea concedierii colective, într-o proporţie de 96,35%. Astfel, au fost transmise un număr de 2.773 de notificări, dintre care 2.672 au fost primite şi semnate de salariaţi. Un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu participă la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Administraţie nr. 110/2012 şi 121/2012", se arată în comunicatul TVR.

Sunt exceptate de la selecţia de personal mai multe categorii de salariaţi, respectiv 56 de salariaţi aflaţi în concediu de îngrijire a copilului, conform art. 51, alin.1, lit a) din Codul Muncii, precum şi 30 de salariaţi care au notificat în termen legal angajatorul, în conformitate cu dispoziţiile art. 60, alin.(1) lit.c) din Codul Muncii, coroborate cu cele ale OUG nr.96/2003 (femei însărcinate).

În aceeaşi categorie mai intră 27 de salariaţi care au revenit din concediul de îngrijire a copilului şi se află în perioada de şase luni în care sunt protejaţi de lege, conform art. 44, lit.f) din CCM al SRTv în vigoare.

Alţi 114 salariaţi nu pot fi concediaţi, în temeiul dispoziţiilor art. 182 alin. 1 şi art. 183 din Contractul Colectiv de Muncă, coroborate cu cele ale art. 60 alin. 1, litera g) şi ale art. 220 şi 226 respectiv art. 50 lit. e) din Codul Muncii şi cu cele ale art. 9, 10 şi 12 din Legea nr. 62/2011 privind dialogul social, pentru că au transmis angajatorului, până la data demarării procesului de selecţie, acte motivate în acest sens (cu funcţii sindicale alese).

În afară de aceştia, mai sunt şase salariaţi detaşaţi la alte instituţii, conform art. 45-47 din Codul Muncii, 25 de salariaţi aflaţi în concediu fără plată, protejaţi conform art. 54 din Codul Muncii, şi doi salariaţi ale căror Contracte Individuale de Muncă încetează până la sfârşitul anului în conformitate cu dispoziţiile art. 56 lit c) din Codul Muncii (pensionare pentru limită de vârstă).

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a declarat că niciunul dintre angajaţii televiziunii publice nu este protejat de restructurare şi că se va reveni la o situaţie normală, fără a mai exista suprapuneri de personal.

Conducerea TVR a decis adoptarea unui plan de restructurări pentru a reduce din pierderile instituţiei care au ajuns la 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne