O parte din averea lui Oprea, pusă sub sechestru

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a primit o veste proastă de la procurorii DNA - o parte din averea sa a fost pusă sub sechestru.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Fostul lider al UNPR, Gabriel Oprea, s-a prezentat miercuri la sediul DNA din Capitală pentru a i se aduce la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ale sale, decizie luată de oamenii legii în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu legat de achiziţionarea unui Audi A8 din bugetul DIPI.

"Procurorii DNA au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor clădiri şi terenuri situate în municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov şi Giurgiu, ce aparţin inculpaţilor Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe şi Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurenţa sumei de 410.000 lei.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reţinută în sarcina lor", se arată într-un comunicat remis miercuri de agenţia anticorupţie.

Pus deja sub acuzare în dosarul Girofarul, Oprea a intrat în vizorul procurorilor pentru un nou abuz în serviciu, legat de achiziţionarea unui Audi A8. Maşina, în valoare de 410.000 de lei, a fost întrebuinţată exclusiv de Oprea la MAI, deşi, conform legii, ar fi trebuit folosită strict în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Pentru mai multe informaţii despre dosarul lui Oprea intraţi aici.