O nouă săptămână, o nouă explozie în Liban

Rămăşiţe din portul Beirut după explozia din 4 august 2020
Rămăşiţe din portul Beirut după explozia din 4 august 2020 (STR/AFP via Getty Images)

Depozitul de arme al Hezbollah din satul Ain Qana, aflat în sudul Libanului a fost zguduit de o explozie uriaşă, a informat Reuters, citând surse de securitate. Sursele au afirmat că explozia a fost cauzată de o eroare tehnică.

Potrivit raportului, mai multe persoane au fost rănite în incident, dar numărul exact al victimelor nu a fost dezvăluit.

Pe Twitter au apărut mai multe videoclipuri din zonă, în care se observă nori de fum negru ridicându-se spre cer.

Radiodifuzorul local Al-Jadeed a raportat că grupul Hezbollah a înconjurat zona exploziei.

În august a mai avut loc o explozie masivă în Liban, care a devastat capitala Beirut. Explozia a fost cauzată de detonarea a peste două mii de tone de nitrat de amoniu, un îngrăşământ exploziv care a fost depozitat în port de câţiva ani.

Cantitatea uriaşă de nitrat de amoniu a sosit în portul Beirut pe o navă moldovenească cu un proprietar rus, având ca destinaţie o ţară din Africa. Proprietarul încărcăturii este necunoscut, conform unei anchete deschise de mai multe publicaţii internaţionale.

Motivul pentru care nitratul de amoniu nu a fost revendicat de proprietarul său este, de asemenea, necunoscut, lucru care a stârnit deja suspiciuni majore în Liban.