O nouă numire controversată în Guvernul Orban. Secretar de stat, implicat într-un tun imobiliar în urmă cu 10 ani

Şedinţă de Guvern
Şedinţă de Guvern (Epoch Times România)

Guvernul Orban l-a numit pe Mironel Panţuroiu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, deşi nu are niciun CV public şi nu e clar ce îl califică pentru o asemenea funcţie în statul român. Potrivit G4Media.ro., Panţuroiu a fost sprijinit de PMP pentru a ocupa această funcţie.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Finanţelor, secretarul de stat Mironel Panţuroiu va gestiona datoria publică a României.

Mironel Panţuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de persoane s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci.

”Din cauza acestui (…) Panţuroiu Mironel, eu şi acum stau cu chirie, după ce, în septembrie 2008, le-am plătit (lui Daniel Thomas, dezvoltatorul Terra Residence, la insistenţele lui Panţuroiu Mironel, care mă asigura că totul este în regulă) un avans de 15.000 euro pentru un apartament despre care ei aveau cunoştinţă că nu le vor mai termina datorită problemelor financiare apărute chiar din primăvară – vara lui 2008”, scria un client, Andrei Dincă, în iulie 2010, pe forumul Terra Residence.

Unii dintre păgubiţii de atunci se judecă şi acum la Tribunalul Bucureşti cu Daniel Thomas şi Mironel Panţuroiu. Au termen în iunie 2020.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne