O nepaleză victimă a traficului de femei a urcat pe Everest să denunţe această sclavie

Tamang a declarat că a vrut să urce cei 8,848 metri ai Everestului pentru a le arăta femeilor şi fetelor din Nepal că pot realiza orice dacă li se dă ocazia.

Kanchhi Maya Tamang
Kanchhi Maya Tamang (Thomson Reuters Foundation)

Kanchhi Maya Tamang, o femeie nepaleză victimă a traficului de femei, a cucerit Muntele Everest pentru a denunţa pericolele traficului de persoane din Himalaya, unde mii de oameni sunt vânduţi ca sclavi în fiecare an.

Tamang s-a născut într-un sat din districtul Sindhupalchowk, din centrul de Nepal şi a fost obiectul traficului în India şi apoi în Egipt, unde a lucrat ca servitoare în casă timp de şase ani. „Misiunea mea a fost, mai presus de toate, un act pentru a opri migraţia forţată a femeilor şi fetelor din districtul meu, considerat districtul în care există cel mai mare trafic de fete şi femei din Nepal“, a declarat Tamang prin radio, de la tabăra bază de la poalele Everestului.

Însoţită de o echipă de 20 de persoane şi condusă de Pemba Dorje Sherpa, care deţine recordul celei mai rapide ascensiuni a Everestului, Tamang a ajuns pe cel mai înalt vârf din lume, sâmbătă 20 mai a.c., la ora locală 6:00 şi a ridicat un banner pe care scria: „Suntem persoane, nu proprietăţi. Nu traficului de persoane“.

„Victoria mea este o victorie pentru toate femeile şi fetele“, a asigurat nepaleza. „Misiunea mea este să contribui să nu mai existe discriminare în Nepal, şi că toate fetele şi femeile să fie libere şi să trăiască într-un mediu în care îşi pot dezvolta potenţialul lor uman“, a adăugat Kanchhi Maya Tamang.

Tamang a declarat că a vrut să urce cei 8,848 metri ai Everestului pentru a le arăta femeilor şi fetelor din Nepal că pot realiza orice dacă li se dă ocazia.

Potrivit Comisiei pentru drepturile omului din Nepal, între 2014 şi 2015 au fost salvate mai mult de 9.500 de victime ale traficului de persoane, deşi activiştii spun că cifrele sunt mult prea mici faţă de realitatea problemei, mai ales după cutremurul care a zguduit ţara, în 2015, şi a lăsat mii de oameni vulnerabili cărora traficanţii le promit o viaţă mai bună.

Surse: News Gram, Europapress

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style