"O mică furtună într-un infinit mic pahar cu apă" - Ioan Rus minimizează frământările din PSD

Ioan Rus
Ioan Rus (Epoch Times România)

PSD nu este în pericol să se rupă, a declarat Ioan Rus, vicepreşedinte PSD şi ministru al Transporturilor, pentru Mediafax. Geoană şi Vanghelie nu au vreo şansă iar amânarea Congresului, la care ar trebui să se decidă şeful partidului, nu este decât "o mică furtună într-un infinit mic pahar cu apă, a afrimat Rus.

Vorbind despre amânarea Congresului, anunţat în martie, congres la care Mircea Geoană va încerca să preia şefia partidului, Rus a catalogat toate frământările şi criticile pe această temă o "o mică furtună într-un infinit mic pahar cu apă."

"Congresul PSD din martie nu a fost anulat, el nu a fost decis într-un for statutar al partidului că se va ţine în martie. Au fost discuţii, propuneri, la sfârşitul anului trecut unii colegi au propus să se facă un congres de îndată, în decembrie, alţii în primăvara lui 2015, alţii au spus că în toamnă. (...). Vorbim despre eventualele speranţe ale unora care nu s-au îndeplinit şi atunci, în fiecare seară, încearcă să spună la televizor că aşa şi pe dincolo. Dacă suntem raţionali şi ţinem cont de ce poziţii au fost, în ce cadru, acesta este adevărul. Nu vorbim de anularea unei decizii a unui for statutar care spunea că în martie va fi Congres şi acelaşi for, sau altul superior, a decis ca în toamnă. Sunt frământări, o mică furtună într-un infinit mic pahar cu apă.", a declarat Rus pentru Mediafax.

Întrebat dacă exista riscul sciziunii PSD, Rus a negat: "Nu. Geoană şi Vanghelie nu cred că au vreo şansă, asta este clar".

În ceea ce priveşte viitorul pe care îl are partidul pe care şi-a propus să-l înfiinţeze deputatul Sebastian Ghiţă, Rus a fost mai indulgent:

"Ghiţă este altceva. Cei despre care am vorbit până acum şi-ar dori să rupă din actualul PSD, să facă un nou PSD. Sunt absolut convins că nu vor reuşi. Ghiţă aparţine unei alte generaţii şi unei alte educaţii. El vine cu o complet altă experienţă şi îşi propune să formeze un partid de stânga fără să apeleze la vechiul PSD. Cine ştie, poate că în acest moment, în societatea românească este nevoie de un altfel de partid de stânga, poate da, poate nu."

Reamintim că Ghiţă, bun amic al premierului Ponta - drept dovadă aventurile prin cluburile din Dubai - este membru în comisia parlamentară de control a SRI şi cel care controlează postul România TV. Demisia acestuia din partid, după ce l-a criticat pe Ion Iliescu a fost văzută, citându-l pe editorialistul Dan Tăpălagă o "externalizare a ucigaşului plătit."

Cât despre o eventuală demisie a lui Ponta din funcţia de şef al PSD, ca urmare a pierderii alegerilor, Rus a catalogat ideea ca o "maximă tâmpenie" pe care unii dintre politicieni o promovează permanent pentru ca, eventual, să acceadă ei în poziţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne