O lună de la "Jandarmeriadă": Celebrul pianist Davide Martello, recital de excepţie pentru libertate şi justiţie

După ce a cântat în mai mult zone de conflict din lume, precum Piaţa Taksim, Battaclan, Euromaidan, Afghanistan, celebrul pianist Davide Martello a ajuns şi în Piaţa Victoriei, unde a susţinut un recital de excepţie.
Davide Martello
Davide Martello

UPDATE. Sute de persoane au participat, sâmbătă seară, la evenimentul din Piaţa Victoriei care a marcat o lună de la intervenţia în forţă a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.

Nici măcar ploaia nu a a putut oprit recitalul lui Davide Martello.

"Concentraţi-vă pe viitor, nu pe prezent, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus Dave Martello, întrebat ce mesaj are de transmis Guvernului României. Oamenii plătesc guvernanţii să-şi facă treaba şi dacă nu-şi fac treaba nu ar trebui să fie acolo. Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că vor creşte în sărăcie. Trebuie să fim uniţi ca europeni, este vorba despre oameni uniţi care se ajută între ei. Ştiu că e un moment foarte dificil. Corupţia nu are loc în Europa. Aşa că mai bine te concentrezi pe viitor, pentru că dacă te concentrezi pe viitor, atunci te concentrezi pe copii", a declarat artistul, citat de Digi24.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la evenimentul de la care Epoch Times a transmis live.

* * *

În Piaţa Victoriei se anunţă, sâmbătă, la aproape o lună de reprimarea într-o "baie" de gaze şi violenţă a protestului Diasporei, un eveniment inedit. În mijlocul cetăţenilor chemaţi să vină, începând cu ora 18.00, lângă Guvern, pentru a transmite Puterii că "gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă" va fi prezent şi cunoscutul pianist Davide Martello. După ce a cântat în mai mult zone de conflict din lume, precum Piaţa Taksim din Istanbul, Battaclan, pe Euromaidanul din Kiev şi chiar în Afghanistan, Martello îşi va oferi muzica şi protestatarilor din Victoriei.

"La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în acelaşi loc ca să demonstrăm că suntem mulţi, uniţi şi puternici, şi că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă.

De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, ştim că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie şi graţiere şi nu vom permite aşa ceva.

Alături de noi se va afla, de la ora 19:00, cel care şi-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piaţa Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) - Klavierkunst - Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate şi justiţie.

Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18:00 în Piaţa Victoriei cu gust de libertate şi respect pentru victimele abuzurilor", transmit organizatorii evenimentului, Rezistenţa şi Corupţia Ucide.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă pe 10 august împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar în jurul orei 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar curg. Epoch Times a înregistrat numeroase mărturii ale victimelor: oameni gazaţi, bătuţi, insultaţi, agresaţi.