O fată a descoperit un dinozaur în Marea Britanie, acesta fiind numit după ea

O fată a descoperit un dinozaur: O fetiţă de 9 ani a descoperit un dinozaur în Marea Britanie, conform unor rapoarte. Dinozaurul a fost numit după ea, la începutul acestei săptămâni.

Un dinozaur a fost numit după o fetiţă de 9 ani, care a găsit rămăşiţele fosilizate ale acestuia pe o plajă, cu mai mulţi ani în urmă.

Rămăşiţele fosilizate au fost descoperite de Daisy Morris - care este din Isle of Wright - pe plaja Atherfield, acum patru ani, potrivit BBC.

Potrivit unei noi lucrări ştiinţifice lansate în această săptămână, dinozaurul Vectidraco daisymorrisae este numit după fată.

Sian Morris, mama ei, a declarat că Daisy a descoperit nişte "oase [înnegrite] care ieşeau din nisip" în 2009 şi le-a dezgropat.

Ea a dus fosila la expertul local în dinozauri Martin Simpson, de la Universitatea din Southampton, care a afirmat ulterior că este vorba despre o specie nouă, ce urmează sa fie studiată.

"Când Daisy şi familia ei mi-au adus rămăşiţele fosilizate în aprilie 2009, mi-am dat seama că priveam ceva foarte special. Şi am avut dreptate", a declarat Simpson pentru Sky News.

"Fosila s-a dovedit a fi un gen şi o specie complet nouă de pterosaur mic, o reptilă care zbura acum 115 milioane de ani, în perioada Cretacicului Inferior, care, ca urmare a eroziunii liniei de coastă a insulei, ar fi fost fără îndoială distrusă dacă nu ar fi fost găsită de Daisy", a spus el.

El a adăugat: "Acest lucru pur si simplu demonstrează că descoperiri majore pot fi făcute de amatori, care de multe ori se află în locul potrivit, la momentul potrivit, continuând astfel o tradiţie îndelungată în paleontologie."

Constatările universităţii au fost publicate luni.

"Când le-am spus prietenilor mei despre asta, au fost foarte încântaţi", a relatat Daisy Morris pentru Daily Mail.

Mama ei a spus că Daisy a început să studieze dinozaurii şi animalele.

"Ea este fascinată de asta", a declarat Sian Morris pentru Mail. "Dacă suntem în maşină şi trecem pe lângă un animal care a murit, ea îmi cere să opresc astfel încât sa îl poată ridica şi lua acasă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură