O clădire din Cecenia a fost cuprinsă de flăcări

O clădire cu 45 de etaje din mijlocul zonei Groznâi, menită să reprezinte regenerarea capitalei regiunii Cecenia din Rusia după ani de război civil, a fost cuprinsă de flăcări miercuri, potrivit unui raport Reuters.

Zeci de echipaje de pompieri s-au luptat ore întregi cu focul care s-a răspândit rapid prin clădirea nou construită şi vacantă - cea mai înaltă din oraşul ce a fost odată sinonim pentru distrugere şi haos pe parcursul a doua războaie, în anii 1990.

Oficialii au declarat că mai degrabă un scurtcircuit, decât un atac rebel, a fost cauza cea mai probabilă a incendiului ce a cuprins structura din oţel şi sticlă, care face parte din efortul pentru dezvoltare rezidenţială şi de afaceri numit Grozny City, din apropierea principalei moschei şi a birourilor administraţiei locale din capitală.

La peste un deceniu după ce Moscova a restabilit controlul asupra Ceceniei, violenţa încă este un fenomen aproape zilnic în unele părţi ale republicii neliniştite din Caucazul de Nord, insurgenţii susţinând că se luptă să creeze un stat separat islamist.

Grupurile pentru drepturile omului spun că revolta este determinată şi de corupţie şi plângerile împotriva tacticilor dure ale liderului cecen sprijinit de Moscova, Ramzan Kadîrov, şi ale forţelor sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe