Nuţu Cămătaru, scos de după gratii de recursul compensatoriu

Nutu Camataru
Nutu Camataru (Facebook)

Cunoscutul lider interlop Nuţu Cămătaru a fost eliberat condiţionat după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu, relatează Hotnews. Cămătaru - Ion Balint pe numele său real - a ieşit după ce a executat doar un an şi câteva luni din pedeapsă şi a fost eliberat după ce Judecătoria Găeşti a admis propunerea formulată de Penitenciarul Găeşti.

Potrivit portalului instanţelor, Judecătoria Găeşti a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din Penitenciarul Găeşti pentru Ion Balint şi a dispus eliberarea condiţionată. Sentinţa nu a fost contestată.

În 8 octombrie 2018, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis cererea de contopire a pedepselor formulată de Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru.

Acesta a fost condamnat pentru şantaj şi încarcerat în decembrie 2017 la Penitenciarul din Ploieşti şi transferat recent la Penitenciarul Găeşti. Nuţu Cămătaru fusese trimis în judecată în iulie 2013, alături de alte câteva zeci de interlopi, pentru infracţiuni cu violenţă. La vremea respectivă, procurorii DIICOT au destructurat două dintre cele mai importante grupări infracţionale constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile "Cămătarii" şi "Sportivii", erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne