Numiri controversate la Transelectrica. Un nou membru al directoratului, acuzat de răpire şi ameninţare cu puşca

Vicepreşedinte al PSD Maramureş, noul ministru al Economiei, a numit în directoratul Transelectrica un coleg de partid în "fieful" său. Pe lângă faptul că nu are experienţă în domeniu, politicianul a fost acuzat de răpire. Şi aceasta nu este singura numire controversată.
.
. (Sean Gallup / Getty Images)

Abia numit în post, noul ministru al Economiei, Gheorghe Simon, s-a grăbit să schimbe câţiva membri din Directoratul Transelectrica, făcând numiri discutabile, relatează Hotnews.

Mandatul celor schimbaţi din funcţie expiră, iar decizia a fost să nu fie prelungite pentru ca în locul vechilor membri să vină unii fără experienţă în domeniul energetic şi chiar urmăriţi de controverse.

Astfel, unul dintre numiţi, Florin Cristian Tătaru, este un politician controversat din Maramureş, de unde este şi actualul ministru.

Tătaru a fost implicat într-un mare scandal, fiind acuzat, în 1998, de răpire. Potrivit evz. în 1998, Tătaru şi un asociat al său la firma Nordia Trade Group au răpit un inginer, din cauza unor neînţelegeri, l-au dus în pădure şi i-au băgat ţeava unei puşti în gură. Dosarul penal deschis în acest caz a fost închis deoarece părţile implicate "au căzut la pace". Hotnews reaminteşte că noul ministru al economiei este vicepreşedintele PSD Maramureş.

O altă persoană numită în Directoratul Tranelectrica este Andreea Georgiana Florea, soţia primarului sectorului 5, Daniel Florea. În condiţiile în care soţia sa lucra la ASF, acesta a câştigat în 2013 prin casa sa de avocatură peste 3 milioane de lei din contracte cu firme de asigurări.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne