"Nu vrem Ordonanţa pentru corupţi!" - un nou protest în Piaţa Victoriei

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE scoate iar protestatarii în stradă, după ultima mişcare anunţată în domeniul justiţiei de ministrul Tudorel Toader.
Protest
Protest (Alexandru Socol)

UPDATE. "PSD, ciuma roşie!", "Fără ordonanţă!", "Un partid de hoţi şi de mafioţi", strigă mulţimea.

"Sunt vremuri tulburi, sunt vremuri foarte triste. O mână de oameni spun că toţi suntem nebuni şi că ei au dreptate. Schimbarea cumva tot noi trebuie să o forţăm, trebuie să acţionăm. Politicienii trebuie să lucreze în folosul nostru şi nu împotriva noastră, aşa cum se întâmplă acum. Cred că nu mai trebuie să fim indiferenţi. Eu am fost unul dintre cei care au votat şi m-am supărat foarte tare pe cei care n-au votat şi m-am înfuriat. Eu n-am votat ca să se întâmple chestia asta, ca să se dea ordonanţele asta de urgenţă pe justiţie, sigur n-am votat pentru aşa ceva. Avem de-a face cu o bandă de oameni rău-intenţionaţi cărora de fapt nu le pasă deloc de oameni. Merg pe principiul: eu să scap acum şi după mine potopul", a declarat actriţa Medeea Marinescu.

"Dacă intră în vigoare OUG, sunt afectate dosarele cele mai importante, Liviu Dragnea, Alina Bica, Elena Udrea. E clar că e un cartof fierbite şi ministrul Justiţiei ştie că este un lucru foarte grav pentru ţară ce propune acum. Vom lupta cât putem cu această putere opresivă...", a precizat avocatul Vlad Gheorghe, de la USR, prezent la protest.

"Ciuma roşie a pus stăpânire pe tot, vor să ia justiţia. Picior pe cap şi pumn în gură", a afirmat Mariana Luceanu, asistenta de la Spitalul Universitar care a fost dată afară după ce a dezvăluit putregaiul din sistemul medical.

"Sunt dezamăgit de poporul român. Suntem laşi, preferăm să stăm în casă la televizor în loc să stăm în stradă să ne cerem drepturile", a declarat şi Daniel Simion, colegul Marianei Luceanu, care a făcut zile în şir greva foamei alături de ea în faţa spitalului.

"Ceea ce se întâmplă acum e o nenorocire, un abuz generalizat. Puterea este la noi. Nu spuneţi 'eu nu contez', fiecare om contează. Învăţaţi să vă infrormaţi, să nu fiţi manipulaţi, continuaţi să credeţi în oamenii care simţi că sunt drepţi şi fiţi prezenţi în stradă", şi-a exprimat nemulţumirea şi jurnalista Nora Dincă.

"E o continuare a mizeriilor cu care ne-am obişnuit (ordonanţa lui Toader). Nu-i mai interesează, după ei potopul! Speră să-şi rezolve problemele penale. Singura şansă de a-i opri e să ieşim în stradă şi soluţia finală e să mergem la vot", a reacţionat senatorul USR Mihai Goţiu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la protest.

* * *

Protestatarii se mobilizează din nou, pe Facebook, pentru un nou protest în Piaţa Victoriei, a doua zi după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat o ordonanţă de urgenţă "pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite".

"Tudorel a anunţat la televiziunea inculpatului fugar Ghiţă că a pregătit Ordonanţa de Urgenţă care anulează 370 de condamnări, printre care şi condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestăm", se arată pe pagina evenimentului, intitulat "Nu vrem Ordonanţa pentru corupţi".

Protestul va începe de la ora 18:00.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara, la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care toţi cei care au fost judecaţi de completuri de 5 judecători de la Înalta Curte constituite (potrivit CCR) ilegal, să poată face contestaţie în anulare chiar dacă termenul de 30 de zile de la pronunţarea sentinţei a fost depăşit.

Concret, prin această OUG se creează baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014, inclusiv condamnarea la închisoare a lui Dragnea în dosarul fraudării Referendumului, acuza Opoziţia.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne