“Nu vom opri atacurile”. Israelul cere Iranului să plece din Siria acum

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe iranieni să plece din Siria imediat, precizând că forţele militare israeliene nu vor opri atacurile asupra ţintelor iraniene din ţară arabă.

Netanyahu a atenţionat: “Vă spun, plecaţi de acolo rapid. Nu vom opri atacurile”. Premierul şi-a intensificat avertismentele repetate împotriva prezenţei iraniene în Siria zguduită de război, afirmând că Israelul nu va permite regimului din Teheran să îşi consolideze poziţia în zonă, potrivit Express.co.uk.

De asemenea, el a ridiculizat Teheranul, care a negat că în Siria se află trupe iraniene şi a insistat că are doar o poziţie de consiliere în ţara arabă.

Luând cuvântul în cadrul unei ceremonii de numire a următorului şef de Stat Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi, premierul Netanyahu a susţinut: “Ei [Iranul] mint întotdeauna.” “Ei mint în această privinţă şi mint atunci când susţin că încercarea lor de lansare a unui satelit în spaţiu a eşuat”.

Remarcile au fost făcute după ce generalul iranian Hassan Firoozabadi a declarat că specialiştii militari iranieni vor rămâne în Siria cât timp va fi necesar pentru a înfrânge teroriştii.

În plus, generalul iranian a mai dezvăluit că lansarea unui satelit de către ţara sa, care a fost puternic criticată de SUA, a eşuat.

Însă Netanyahu a declarat că tentativa eşuată de a lansa satelitul face parte de fapt din acţiunile Teheranului de a dezvolta rachete balistice intercontinentale.

Premierul israelian a făcut remarcile după ce un şef al armatei iraniene a ameninţat că va distruge bazele militare americane în Orientul Mijlociu şi că va “anihila” Israelul.

Generalul de brigadă Mohammad Reza Naqdi, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare Islamice ale Iranului şi însărcinat cu problemele culturale şi sociale, a afirmat: “America nu va lansa un război împotriva Iranului. Dacă o va face – o posibilitate pe care eu o exclud – atunci îi vom distruge toate bazele militare din regiune”.