"Nu există 'Nu se poate!'" - Noul plan al ministrului Muncii

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, că a semnat un Ordin prin care Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă ​​​​​​​(ANOFM), Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), Casa Naţională de Pensii să aibă, începând cu 1 ianuarie 2020, acces direct la baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii (REVISAL).

Demersul a fost făcut pentru a înlesni procedura pe care cetăţenii trebuie să o urmeze pentru a primi indemnizaţii, pensii sau ajutor de şomaj, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să alerge personal după adeverinţe sau alte informaţii şi date de la diferite instituţii.

.
. (Facebook - Violeta Alexandru)

Nu există ‘Nu se poate!’. Se poate! Cu insistenţă dar - se poate!

Astăzi am cerut redactarea şi am şi semnat un ORDIN pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii.

Fac un prim pas de simplificare din respect pentru cetăţean: toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii iau, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL.

Urmăriţi sfârşitul acestui an la Ministerul Muncii şi Instituţiile din coordonare",a scris Violeta Alexandru, adaugând hashtag-urile #DecizieasumatadeSimplificare şi #Mandatulmeudespreoameni.