Nu contează ce ştii, ci pe cine ştii. Povestea unei angajări halucinante

Un candidat care a reuşit performanţa să pice un examen, deşi avea răspunsurile servite în plic, a reuşit să se angajeze la stat din a doua încercare şi acolo a rămas, stabil, pe post.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Incredibile sunt, uneori, căile angajării la stat, pe un post călduţ de funcţionar public. O dovedeşte un dosar DNA, care arată cum a reuşit un cetăţean să ocupe un post la Casa de Pensii Suceava în urma organizării a două concursuri succesive, ambele viciate.

"Pilosul", căruia i-au trebuit două încercări pentru a lua un examen la care ştia deja răspunsurile, a rămas pe post inclusiv după ce DNA a intrat pe fir şi au căzut capete, relatează Adevărul.

Povestea pe scurt

Şefa Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, i-a oferit unui candidat întrebările şi răspunsurile la un examen scris pentru ocuparea unui post de funcţionar public. Deşi ştia răspunsurile la cele cinci întrebări ale examenului scris, omul a reuşit performanţa să pice totuşi examenul organizat pe data de 9 noiembrie 2016.

Din fericire pentru candidatul pilos, niciunul dintre candidaţi n-a promovat examenul, astfel că CJP Suceava a scos din nou la concurs postul. Pe 18 ianuarie 2017, proba scrisă a fost reluată şi de această dată candidatul agreat de Camelia Chitul a răspuns corect la cele cinci întrebări, după ce fusese informat din nou despre tematica examenului.

În mod paradoxal, chiar dacă procurorii DNA Suceava au demonstrat că respectivul concurs a fost măsluit, persoana care a obţinut funcţia prin fraudă, al cărei nume n-a fost făcut public în cadrul anchetei, continuă să lucreze la CJP Suceava.

De partea sa, fosta şefă a Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Suceava, fiind condamnată la un şi nouă luni de închisoare cu suspendare în dosarul care mai vizează şi alte infracţiuni.

Articolul integral poate fi citit aici