"Nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă!" - Viceprimarul Capitalei, la audieri în dosarul "10 august"

Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost audiat din nou în dosarul "10 august", după o serie de declaraţii controversate făcute despre acest caz în spaţiul public.
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Captură Video)

UPDATE. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a ieşit de la audieri, după câteva ore, şi a făcut o scurtă declaraţie în faţa presei.

"Ceea ce eu astăzi am declarat este în continuarea declaraţiilor pe care le-am făcut în data de 24 august 2018. Echipa de procurori, parte din aceste informaţii pe care le-am adus, le aveau. Au fost chestiuni pe care dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent. Sperăm că de acum încolo lucrurile să se aşeze într-o normalitate, pentru că nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă, despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă, oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească", a precizat Bădulescu.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia că ar fi minţit în prima declaraţie dată procurorilor, viceprimarul a replicat:

"Dvs, cu tot respectul, căutaţi să plecaţi din această cheie. Vă mulţumesc şi nu mai reveniţi. Veţi vedea, când acest dosar, dacă va ajunge în instanţă, şi documentele vor fi publice, declaraţiile mele, că aşa cum am mai declarat, chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. Dacă aveţi răbdare să ajungem în acest moment, lucrurile se vor rezolva. Până atunci, cred eu, trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să îşi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august."

"Ceea ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce dumnealor ştiau, numai că am nuanţat în aceste câteva ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente, sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară. Aşa cum am spus şi mai devreme (cu minciuna – n.r.), probabil că sunteţi de la presa unde există un păpuşar, declaraţia mea nu are legătură cu prima declaraţie (dată procurorilor – n.r.)", a precizat Bădulescu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

* * *

Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, s-a prezentat la audieri, luni, la Parchetul General, după ce a afirmat că i-a minţit pe procurori la audierile din dosarul "10 august".

"Adevărul îl vor stabili procurorii. Daţi-mi voie să mă duc să declar ce am de declarat. Ne auzim după ce termin. Aşa cum am spus, ceea ce voi declara astăzi nu are legătură cu declaraţia pe care am dat-o, este în completarea acestui lucru. Credeţi că, dacă eu aş fi făcut o declaraţie în genul 'dom'le, mai am nişte completări', sforarii care sunt în spatele unor trusturi de presă v-ar mai fi lăsat să fiţi astăzi aici?!", le-a declarat Bădulescu jurnaliştilor înainte să intre la audieri.

Viceprimarul Capitalei a avut delegate atribuţiile primarului general Gabriela Firea în timpul manifestaţiei din 10 august reprimate violent de jandarmi.

Vineri, oficialul susţinea că, în urma declaraţiilor pe care urmează să le facă luni la Parchetul General, procurorii ar trebui să meargă pe piste care "ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea". Detalii aici.

Reamintim că Bădulescu a susţinut miercuri seară, atât la România TV, cât şi la Realitatea TV, că i-a minţit pe procurori atunci când a fost audiat pe tema protestului din 10 august. De ce a recurs la un astfel de gest? Pentru "Partid", susţine Bădulescu, într-un moment în care Comitetul Executiv al PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne