NRA: Administraţia Obama pune la cale cea mai mare confiscare de arme din istoria Americii

Preşedintele american Barack Obama.
Preşedintele american Barack Obama. (Captură Foto)

Administraţia Obama încearcă să interzică beneficiarilor programului Social Security să deţină arme dacă nu dispun de capacitatea mentală pentru a-şi administra propriile îndemnizaţii pentru dizabilităţi – o mişcare pe care NRA o numeşte drept “cea mai mare confiscare de arme din istoria Americii”, conform Washington Times.

Mişcarea are scopul de a integra în premieră datele înscrise la Social Security Administration în Naţional Instant Criminal Background Check System (NICS), a raportat OutdoorHub. Beneficiarii care au fost declaraţi incompetenţi pentru a-şi administra pensiile sau îndemnizaţiile pentru dizabilităţi şi cărora le este alocat un reprezentant [pentru administrarea îndemnizaţiilor] şi-ar putea pierde dreptul de a purta arme.

Mişcarea ar putea afecta aproximativ 4,2 milioane de adulţi care intră în această categorie, a raportat Los Angeles Times.

De asemenea, mişcarea face parte dintr-o campanie de controlare a armelor lansată de administraţia Obama după incidentul cu împuşcături din 2012 la Sandy Hook Elementary School din Newtown, Connecticut.

Instituţia de lobby a NRS, Institute for Legislative Action, a numit planul administraţiei Obama ca fiind “cea mai mare confiscare de arme din istoria Americii” şi un “caz extraordinar de înşelăciune birocratică.”

“Implicaţiile acestei politici sunt mult prea ample pentru a fi înţelese în prezent. Social Security este unul dintre cele mai prolifice şi de bază programe federale din istoria Americii”, a susţinut grupul într-o declaraţie. “Faptul că acea directivă a lui Obama ar putea fi atât de uşor să fie implementată în cadrul Social Security Administration (SSA) sugerează faptul că birocraţii ar putea ascunde un astfel de program în cadrul oricărei agenţii din cadrul guvernului federal.”

O scrisoare semnată de zeci de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi adresată comisarului SSA, Carolyn Colvin, a cerut agenţiei să oprească “toţi paşii pentru a furniza către NICS informaţii despre beneficiarii programului Social Security sau privind beneficiarii programului Supplemental Security Income.”

“Datorită vârstei înaintate sau a unei dizabilităţi nu înseamnă că cineva devine o ameninţare pentru societate. Faptul că cineva are nevoie de un reprezentant [pentru administrarea îndemnizaţiilor pentru dizabilitate] nu ar trebui să fie un motiv pentru a i se revoca drepturile constituţionale”, se mai susţine în scrisoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe