Novak Djokovic, învins în optimile turneului ATP de la Monte Carlo (video)

Fostul lider mondial s-a înclinat în trei seturi în faţa austriacului Dominic Thiem, scor final 6-7 (2-7), 6-2, 6-3.
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic.
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic. (Captură foto)

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (30 ani, 13 ATP) părăseşte tabloul principal de simplu a turneului ATP Masters 1000 “Rolex Monte-Carlo Masters“, după eşecul înregistrat, joi, în manşa a treia în faţa numărului şapte mondial, austriacul Dominic Thiem (24 ani).

Fostul număr unu mondial, revenit recent în circuit după pauza de cinci săptămâni în urma intervenţiei chirurgicale de la cotul drept, nu a atins încă forma maximă pentru a putea duce până la capăt acest turneu, forma fizică fiind motivul pentru care el a fost eliminat.

După un prim set jucat bine, câştigat de sârb la limită 7-6 (7/3), acesta nu a mai avut resursele fizice pentru a face faţă adversarului său, care a fost superior în următoarele două seturi, adjudecate de acesta cu 4-6, 6-1. Chiar dacă a sclipit pe alocuri, reuşind puncte frumoase, Djokovic a cedat până la urmă după două ore şi 30 de minute de joc efectiv.

De menţionat că Djokovic a disputat anul acesta doar două turnee: Indian Wells, respectiv Miami Open.

În continuare Dominic Thiem va lupta pentru un loc în faza superioară a competiţiei cu numărul 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal (31 ani), care a trecut la rândul lui de rusul Karen Hacianov (21 ani, 38 ATP), scor final 6-3, 6-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport