Noul serviciu de informaţii al Sistemului Sanitar – SISS

(photos.com)

În România va activa un nou serviciu secret - Serviciul de Informaţii al Sistemului Sanitar – SISS, care va avea ca obiectiv combaterea corupţiei, un fenomen care este deja larg răspândit în sistemul de sănătate, a raportat luni pesurse.ro

În urma unui experiment asemănător, respectiv apariţia DGA la nivelul Ministerului de Interne, mii de angajaţi ai MAI au fost anchetaţi şi mulţi chiar arestaţi, în fiecare an de la înfiinţarea serviciului.

În centrul acestei iniţiative este Vasile Păduraru, membru fondator al Federaţiei Cadrelor Medicale din România – SANITAS. Proiectul de înfiinţare a SISS este deja în faza finală.

Păduraru a lucrat pentru consolidarea acestui serviciu de informaţii alături de mai mulţi colegi, medici şi asistenţi medicali. Aceştia se vor ocupa de strângerea, analiza, prelucrarea şi predarea informaţiilor obţinute sub acoperire de organele de anchetă abilitate. Ei vor fi supervizaţi de mai mulţi profesionişti din cadrul sistemului, atât poliţişti de judiciar, cât şi ofiţeri de informaţii.

Noul şef al SISS a declarat că serviciul „va fi specializat în combaterea fenomenelor de corupţie, şpagă, trafic de influenţă şi alte aspecte negative care planează asupra cadrelor medicale”.

Potrivit lui Vasile Păduraru, în cel mai scurt timp „SISS va declanşa operaţiunea de racolare de cadre din sistemul sanitar, indiferent de vârstă şi de nivelul de pregătire profesional, dar care nu sunt compromise moral şi juridic, identitatea reală a acestora urmând să fie total protejată, lucrând-se strict sub acoperire”. Sub deviza „Totul pentru pacienţi, nimic pentru noi”, se speră ca SISS va disciplina munca din sistemul sanitar prin eradicarea corupţiei, excluderea serviciilor administrative, manageriale şi de tip medical de proastă calitate, care se prestează acum în detrimentul pacienţilor”.

SISS va încheia protocoale de colaborare cu SRI, DNA, Parchetul General şi IGPR în scopul eficientizării activităţii sale.

În România, fenomenul „spăgii” care se dă la medici şi asistente este larg răspândit, însă bine-cunoscute sunt şi măsluirea licitaţiilor pentru achiziţionarea de medicamente şi echipamente medicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne