Noul premier al R. Moldova: Nu se pune problema unei eventuale uniri cu România

Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Deşi România este principalul susţinător al Republicii Moldova nu se poate pune "problema unei eventuale contopiri într-un singur stat", a declarat noul premierul moldovean, Valeriu Streleţ, în cadrul unei emisiuni TV, citat de independent.md.

Abordând subiectul necesităţii urgentării procesului de interconectare energetică dintre cele două ţări vecine, Valeriu Streleţ a precizat că "România este principalul nostru susţinător, şi-n aspiraţiile de integrare europeană, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat."

Un sondaj de opinie realizat recent de INSCOP, la comanda ziarului Adevărul, aproape 68% dintre români susţin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Deşi ideea Unirii este susţinută de o bună parte din populaţia celor două ţări, în prezent nu există o voinţă politică reală în această direcţie. Puţinii politicieni care vorbesc deschis despre această chestiune îi îndeamnă pe susţinătorii Unirii să le forţeze mâna politicienilor prin acţiuni consecvente şi determinate.

"Politicienii se tem de Unire, se tem de ea prea devreme, se tem prea devreme şi de ruşi, de occidentali, dar cu oameni consecvenţi şi încăpăţânaţi în stradă şi în cancelarii se poate, asta e ştirea, se poate! Trebuie să fiţi un pic mai martiri! Să nu obosiţi!", le-a explicat fostul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, tinerilor veniţi la Şcoala de Vară Unionistă de la Crevedia.

Recomandăm şi Trebuie să fiţi un pic mai martiri! Unirea: un ideal, de care politicienii se tem

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne